Takip Et

SON DAKİKA

Vali Koçak: Karacasu'ya turistik ilçe demeye şahit ister

19 Kasım 2016, Cumartesi 10:16

     


Aydın Valisi Ömer Faruk Koçak, Karacasu’da esnaf ve kamu kurumlarına ziyaretlerde bulundu. Bir gün önce Cabi Mahallesi Muhtarı Tayfun Karaoğlan’ı makamında ağırlayıp ilçenin sorunları hakkında ön bilgi alan Vali Koçak, Karacasu'daki temasları sırasında esnaf ve vatandaşlardan gelen talepleri dinledi. İlçenin turistik yapısını ele alan Vali Koçak, Karacasu'nun, Afrodisias Antik Kenti, tarihi evleri, yaylaları gibi turizm açısından önemli değerlere sahip olmasına rağmen turistik ilçeye benzemediğini belirterek marketi, dükkanı, her şeyiyle ilçenin tamamen yenilenmesi gerektiğine dikkati çekti.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

VALİ AYVAYI YEDİ

Esnaf ziyaretlerinin ardından Ziraat Odası’na ziyarette bulunan Vali Koçak, burada ikram edilen Karacasu’nun meşhur elması ve ayvasından yedi. Kendisini takip eden gazetecilere, “Vali ayvayı yedi, diye haber yapacaksınız değil mi” diye espri yapan Vali Koçak daha sonra Oda Başkanı İsa Sevinç’ten ilçe tarımı hakkında bilgi aldı. Oda bünyesinde yeni işe başlayan genç tarım danışmanı ziraat mühendislerine, sahada gezdiklerinde en önemli sorunun ne olduğunu soran Koçak, ''Üretici için ne yapılırsa daha iyi olur'' diye sordu. Tarım danışmanları, ilçede zeytinciliğin yaygın olduğunu, zeytinyağına verilen teşviklerin sofralık zeytine de verilmesinin üreticiyi çok rahatlatacağını söyledi.

40 KAT SARILI SAKALI ŞERİFİ AÇTIRDI

Esnaf ve Ziraat Odası ziyaretlerinin ardından cuma namazını 1590 yıllarına ait tarihi Ali Osman Ağa camisinde kılan, namazın ardından camide incelemede bulunan Vali Koçak, İmam Avni Yağdıran ile birlikte, sandığın içinde 40 kat bezle sarılı olan cam içinde saklı Hz. Peygamber efendimizin sakalı şerifini dualarla açıp inceledi. Caminin mimarisini çok beğenen Vali Koçak, bu tarihi caminin restore ettirilebileceğini söyledi. Camiden çıktıktan sonra yolda akli dengesi zayıf Muhammet ile konuşan Vali Koçak,"Karnın aç mı gel sana yemek söyleyeyim" dedi. "Muhammed'in para para" demesi üzerine 'Tamam sana para verelim' diyen valinin korumaları, 20 lira vererek Muhammed'in gönlünü aldı. Karşına çıkan herkesle yakından ilgilenen Vali Koçak, vatandaşın namerde muhtaç olmaması için çalıştıklarını söyledi. Dikmen mahallesinden servisçilik yapan Yıldıray Gürgen, birleştirilmiş sınıfta 17 öğrenciyle eğitim veren Şehit Mustafa Akar İlkokulu'na öğretmen dayanmadığını, gelen öğretmenlerin de sürekli rapor ya da izin alarak gittiğini söyledi. Gürgen, mahalle sakinlerinin de taşımalı eğitime karşı çıkmasından yakındı. Vali Koçak, "Okula öğretmen gelmiyorsa taşımalı eğitimle öğrencileri başka bir okula taşıyalım" dedi.

ŞİRİN PİDEDE YEDİĞİ KARACASU PİDESİNİ ÇOK SEVDİ

Cuma namazının ardından işletmesini pide ustası Halil İbrahim Köse’nin yaptığı Şirin Pide salonunda Karacasu’ya özgü kıymalı, peynirli ve tahinli pidelerin tadına bakan Vali Koçak, ilk kez yediği pideyi çok sevdi. Meşhur Karacasu pidesini beğendirmek için bütün hünerini sergileyen Halil İbrahim Usta, Vali Koçak’tan tam not aldıktan sonra birlikte fotoğraf çektirmeyi de ihmal etmedi. Daha sonra kaymakamlıkta Belediye Başkanı Mustafa Büyükyapıcı, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri ile basına kapalı toplantı yapan Koçak, Kaymakam M.Emre Canpolat tarafından verilen brifingin ardından daire müdürlerinden birimleri ile ilgili bilgi aldı.

TESCİLLİ SOKAĞI GEZİP ŞEHİT AİLESİNE ZİYARET ETTİ

Daha sonra Büyükdağlı Mahallesi’ndeki adı caddeye verilen Şehit Uzman Çavuş Kenan Karabacaklı’nın babası Avni Karabacaklı’nın tescilli ve tarihi sokaktaki evine ziyarette bulundu. Vali Koçak, seramik ocaklarında 28 yıllık çömlek ustası Hüseyin Kocabıyık’ı ziyaret edip geleneksel el sanatlarının nasıl yapıldığını gördü. Kendisine burada Karacasu bardağı hediye edildi.

BAŞKAN BÜYÜKYAPICI UYGULAMA OTELİ İÇİN TARİHİ EVİ GÖSTERDİ

Vali Koçak, Adnan Menderes Üniversitesi Karacasu Meslek Yüksek Okulu'nu, ardından belediye tarafından satın alınıp restorasyonu yaptırılacak olan Ahmet Töz’e ait tarihi evi gördü. Evi çok beğendiğini söyleyen Vali Konak, ”Koruma altındaki bu evleri restore edelim. Aksi halde yok olup gidecekler” dedi. Vali Koçak, gün sonunda ilçeden olumlu izlenimlerle ayrılırken üniversitenin uygulama oteli yapılması için talep ettiği eski okul binasının yerine, belediye başkanı tarafından alternatif olarak gösterilen tarihi binanın, restore edilerek uygulama oteli olarak kullanılabileceği müjdesini verdi; kampus içinde kalan atıl durumdaki eski okul binasının İmam Hatip Lisesi yapılması konusunda işe kararlı olduklarını söyledi. Vali Ömer Faruk, ilçeden ayrılırken vatandaşların merakla beklediği ''Kavşak, üniversite uygulama oteli ve hastane ile ilgili bir müjdeniz olacak mı'' sorusunu ''İnşallah'' diyerek cevapsız bıraktı. (GÜLAY ÖZTEKİN)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler