Takip Et

SON DAKİKA

Türk Kadınlar Birliği üyeleri MHP'yi ziyaret etti

19 Ekim 2016, Çarşamba 13:59

     


'Tutunduklarımız' projesi kapsamında İstanbul Sözleşmesi'nin yaygınlaşmasını ve uygulanabilirliğini artırmak amacıyla çalışma başlatan Türk Kadınlar Birliği Kuşadası Şubesi üyeleri ve Aktivist Mehlike Hepdemir, MHP Kuşadası İlçe Başkanı Mustafa Bayraktar'ı ziyaret etti.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Türk Kadınlar Birliği önderliğinde başlatılan 'Tutunduklarımız' projesi kapsamında başlatılan ziyaretler kapsamında önce gazetecilerle bir araya gelen Türk Kadınlar Birliği Kuşadası Şubesi üyeleri ve Aktivist Mehlike Hepdemir, Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kuşadası İlçe Başkanı Mustafa Bayraktar'ı ziyaret etti. İstanbul Sözleşmesi'nin içeriğine ve maddelerine dair bilgilendirme yapan Mehlike Hepdemir, sözleşmenin uygulanabilirliğinin artırılması ve tanıtılması konusunda destek beklediklerini belirtti. Kuşadası'nda tüm siyasi parti ve STK'ları ziyaret edeceklerini vurgulayan Hepdemir, İstanbul Sözleşmesi'nin çok önemli olduğunu ifade etti.

''TOPLUM MEKANİZMASI BOZULUYOR''

MHP olarak kadına çok önem verdiklerini ve TBMM'ye Aydın'dan tek kadın milletvekilini göndermiş olmanın gururunu yaşadıklarını ifade eden Başkan Mustafa Bayraktar, "Eğitimci bir kişi olmamdan dolayı aile içi şiddet konusunu çok yakından biliyorum. Bu şekilde şiddet içinde bulunan çocukların topluma uyum sağlamakta zorlandıklarını görüyorum. Pozitif ayrımcılık yapmaya gerek yok. Kadın ile erkek her türlü eşittir. Atatürk, kadınlarımıza her türlü hakkı vermiştir. 21. yüzyılı yaşadığımız bu dönemde kadına şiddetin kesinlikle karşısındayız. Kuşadası'da da bu durumlar ne yazık ki yaşanıyor. Fakat orantısız göçten dolayı bu rakamlar net bir şekilde belirlenemiyor. Bu orantısız göçle beraber aile içi şiddet artarken toplum mekanizması bozuluyor. Yaşanan bu sürecin önlenmesi için her türlü çalışmanın yanında olacağız. Meclisteki vekilimiz Deniz Hanım dahem kadın hem anne hem de psikolog olmasından dolayı bu konulara çok duyarlıdır. Onun aracılığı ile de her türlü desteğe hazırız. Kongre konuşmamda belirtmiştim, kadın annedir, kadın sevgidir. Kadın olmazsa hiçbir şey olmaz" dedi. (MEHMET ÇALIK)

BİR RÜYAYI YAŞAMAK İÇİN İZLEYİN







 
Son Eklenen Haberler