Takip Et

SON DAKİKA

Trafik Kemal, Karacasu'ya yerleşti

19 Ekim 2016, Çarşamba 15:13

     


Karacasu’da 1973-1980 yılları arasında 7 yıl süreyle trafik polisi olarak görev yapan 68 yaşındaki Artvinli Kemal Gümüş’e 'Trafik Kemal’ lakabı takıldı. Daha sonraki görev yeri olan Afyon-Şuhut’da ‘Fırtına Kemal’ unvanı verilen Gümüş, 8 ilçe gezdikten sonra emekli olup ilk görev yeri Karacasu’ya yerleşti.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Karacasuluların sevip saydığı ve hafızalarına ‘Trafik Kemal’ olarak kazıdığı Kemal Gümüş, 29 yıllık meslek hayatında, hiç il yüzü görmeden ilçelerden emekli olan bir polis memuru olduğunu söyledi. Karacasu’nun Trafik Kemal’i, o yıllarda çantasında taşıdığı her kapıyı açacak bir anahtarının olması ile ün yapmıştı.

KARACASU’DA TRAFİK, AFYON –ŞUHUT DA FIRTINA KEMAL

Karacasu’da görev yaptığı yıllarda 42 dönüm bir arazi satın aldığını ve emekli olduktan sonra ilçeye yerleşerek tarım ve hayvancılıkla uğraştığını söyleyen Trafik Kemal, ''Afyon'un Şuhut ilçesinde görev yaptığım sırada devletin motosikletini fırtına gibi kullanıp olaylara anında müdahale ettiğim için bana Fırtına Kemal lakabını taktılar. Kimseyle kavgalı olmadım. Sanki görev yaptığım yerde doğup büyümüşüm gibi hep iyi ilişkiler içinde oldum” dedi.

HER ARACA UYACAK BİR ANAHTAR TAŞIRDIM

Gümüş, Trafik Kemal lakabını aldığı Karacasu’da görev yaptığı yıllarını şöyle anlattı: “Çantamda her arabayı açacak yaklaşık 20-25 otomobil anahtarı taşırdım. O zamanlar devletin trafik aracı yok. Doğru düzgün kimsede de araç yok. Bir yere gideceğim zaman hangi şoföre rica etsem beni oraya götürür ya da aracının anahtarını teslim ederdi. Araç sahibi olmadığı zaman ise çantamda taşıdığım anahtarlardan biriyle kapıyı açar, arabayı çalıştırır gideceğim yere gider, işim bitince de geri koyardım. Ya da bir vatandaşın şikayeti var. Araç yolunu kapatmış. Hemen kendi anahtarım ile arabayı çalıştırıp, yolu açarak, çözüm üretirdim.”

İL YÜZÜ GÖRMEDEN İLÇELERDEN EMEKLİ EDİLDİM

Şakacı ve çevik bir polis olması nedeniyle Karacasuluların gönlünü kazanan Trafik Kemal, meslek hayatında rüşvetle, haraçla hiç işinin olmadığını ve her zaman vatandaşa yardımcı olmak için çalıştığını söyledi. Sol görüşlü biri olduğu için hep oradan oraya sürüldüğünü, hiç il yüzü görmeden ilçelerden emekli edildiğini belirten Gümüş, “Çok açığımı aradılar. Bir tane açığımı bulamayınca oradan oraya sürdüler. Girdiğim tüm yazılı sınavlarda hep birinci gelirdim. Mülakatta elenirdim. Kimseyle bir derdim, işim olmadı. Çoğu zaman ceza yazdım. Aracına ceza yazdığım kişi gariban ise kestiğim makbuzu da iptal edemeyeceğim için cezayı cebimden öderdim. Hiç il yüzü görmeden ilçelerden emekli edildim” dedi. (GÜLAY ÖZTEKİN)

BİR RÜYAYI YAŞAMAK İÇİN İZLEYİN

 







 
Son Eklenen Haberler