Takip Et

SON DAKİKA

"Muhtarların yetkisi azalıyor"

19 Ekim 2016, Çarşamba 14:16

     


19 Ekim Muhtar Günü dolayısıyla Aydın Valiliği önünde tören düzenlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende, Türkiye Muhtarlar Derneği Aydın Şube Başkanı Mehmet Aker ve Efeler Muhtarlar Derneği Başkanı Hüseyin Önal Atatürk Anıtı’na çelenk bıraktı.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

“MAHALLEYE GİREN ÇIKANI TAKİP EDEMİYORUZ”

Törende konuşan Türkiye Muhtarlar Derneği Aydın Şube Başkanı Mehmet Aker, Muhtarlar Günü’nün ikinci yılını kutladıklarını belirterek, “Böyle bir günü muhtarlara verilmiş olmasından dolayı sevinçliyiz. Geçmiş yıllarda muhtarlar mahalleye girenleri kayıt altına alıyordu. Mahalleye kimin gelip gittiğini biliyorduk. Ama artık il dışından sürekli gelen oluyor. Kimlik paylaşımındaki sıkıntılardan dolayı böyle oldu. Çünkü artık ikametgah kayıtlarını ilçe nüfus müdürlüğü alıyor. Muhtarların yetkisi azalıyor. Bu durumdan muzdaribiz” dedi.

“BÜYÜKŞEHİR YASAYI MEMNUN ETTİ”

Kardeşköy Mahalle Muhtarı Hasan Hüseyin Anol da Büyükşehir Yasayı ile birlikte köylerin mahalleye dönüştüğünü ve hizmet kalitesinin arttığını söyledi. Geçmiş yıllara göre sıkıntıların çok daha kolay çözüldüğünü ifade eden Anol, “Muhtarlar devlet ile halk arasında bir köprü konumundadır. Mahallemizin sorunlarını en kısa sürede yetkili mercilere iletiyoruz” diye konuştu.

Törene Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Evrim Karakoz ve çok sayıda muhtar katıldı. (MEHMET AKİF SÜTÇÜ)







 
Son Eklenen Haberler