Takip Et

SON DAKİKA

Kaymakam Aksoy: Muhtarlar dernek kursun

19 Ekim 2016, Çarşamba 14:25

     


Muhtarlar günü Kuşadası'nda kutlandı. İlk olarak Atatürk Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk bırakan muhtarlar, ARYA'ya ait Pusula Cafe'de Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy ile bir araya geldi.

 (FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Kuşadası'nda ilk kez Muhtarlar Günü kutlandı. 19 Ekim Muhtarlar Günü kutlamaları kapsamında bir araya gelen Kuşadası mahalle muhtarları, ilk olarak Atatürk Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı. Çelenk koyma işlemi, ilçenin en eski ve en yaşlı muhtarı olan Hacıfeyzullah Mahallesi Muhtarı Salih Sargın tarafından yapıldı. Anıt önündeki törenin ardından muhtarlar, Kaymakam Muammer Aksoy, İlçe Garnizon Komutanı Hasan Şahin, İlçe Emniyet Müdürü Özgür Batçıoğlu ve Kuşadası Belediyesi yetkilileri ile ARYA'ya ait Pusula Cafe'de bir araya geldi. Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı, yurtdışında olduğu için programa katılamadı.

Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy, "Bizler kaymakamlar olarak ne yapıyorsak sizler de mahallelerinizde aynı işleri yapıyorsunuz. Görevimiz, bir taraftan devlet işlerini yapmak, bir taraftan da milletin işini yapmak. Burada esas görevimiz şudur; devletin işini yaparken milletin işini aksatmamak, milletin işini yaparken de devlet fikrini unutmamak. Kuşadası'nda bu denge çok iyi bir şekilde işliyor. Biliyoruz ki millet olmadan devlet olmaz, devlet olmadan da millet olmaz. Bir vücut gibi düşünün, kalbi olmadan insan nasıl yaşayamazsa, millet ve devlet kavramları aynı şekilde iç içedir. O zaman hizmette de aynı mantık vardır. Hizmetin aktarımında devletin en büyük ayaklarından bir tanesi muhtarlardır. Biz kendi ilçemizde bir birlik içinde olduğumuzu düşünüyoruz. Fakat muhtarların kendi aralarında da bir birlik oluşturmasını isteriz. Bunu bir dernek çatısı altında sağlayabilirsiniz. Hem ihtiyaçların daha iyi gündeme getirilmesi hem de görevin tanımının daha iyi yapılabilmesi için bu derneğin daha iyi olacağını düşünüyorum. Bu toplantı böyle bir şeye vesile olabilir" dedi. (MEHMET ÇALIK)

BİR RÜYAYI YAŞAMAK İÇİN İZLEYİN







 
Son Eklenen Haberler