Takip Et

SON DAKİKA

Elektronikçiler Odası'ndan 'Bylock' uyarısı

19 Ekim 2016, Çarşamba 10:39

     


Nazilli Elektrikçiler, Elektronikçiler, Sıhhı Tes. Radyo Tamircileri vb. Odası, satıcı ve vatandaşları ‘Bylock’ programlı telefonlar konusunda uyardı.

Nazilli Elektrikçiler, Elektronikçiler, Sıhhı Tes. Radyo Tamircileri vb. Odası Başkanı Mustafa Önceler ve İkinci Başkan Mehmet Aydın, Esnaf Odaları toplantı salonunda, ‘Bylock’ programı ile ilgili yaptıkları açıklamada, 2‘nci el akıllı telefon almak isteyen vatandaşları ve 2’nci el akıllı telefon satan esnafı uyardı. Basın toplantısına Nazilli Elektrikçiler, Elektronikçiler, Sıhhı Tes. Radyo Tamircileri Odası Başkanı Mutafa Önceler, ikinci başkan Mehmet Aydın ve basın mensupları katıldı.

ÖNCELER, “VATANDAŞLAR ÇOK DİKKATLİ OLMAK ZORUNDALAR”

FETÖ’ye üye olan veya onlarla ilişkisi olan vatandaşların telefonlarını elden çıkarmak için cep telefonu satan esnafa gittiğini belirten Başkan Mustafa Önceler, “Bylock’ uygulaması diğer uygulamalar gibi bir program. Şifreli bir uygulama. Kendi aralarında haberleşme sağlıyorlarmış. Telefoncu arkadaşlarımıza özellikle söyleyeceğimiz nokta şu; 2’nci el bir telefon geldiği zaman gerek esnaf gerekse alıcılar çok dikkatli olmak zorundadır. Telefon almak isteyen vatandaşlar, öncelikle cihazın sıfırlanıp sıfırlanmadığına bakmalılar. Çünkü terör örgütü FETÖ’nün kullandığı Bylock programı, sıkıntı çıkarabilir” ifadelerini kullandı.

“TELEFONU SATANDAN EVRAK İSTESİNLER”

Açıklamaya İkinci Başkan Mehmet Aydın devam ederken bu programın her hafta kendi kendisini yenileme özelliğine sahip olduğunu dile getirdi. Aydın, “Cep telefonu alıp satan esnaf, kendisine telefon satmaya gelen kişinin elinden, varsa faturasını, yoksa kimlik fotokopisi ve cihazı kendi rızası ile sattığına dair imzalı bir kâğıt alsın ve cep telefonunu hemen fabrika ayarlarına getirsin. Telefonu satandan evrak istesinler. Zira cihazların içerisindeki ‘Bylock’ programı, esnafı ve telefonun yeni sahibini zor durumda bırakabilir. Şu ana kadar Nazilli’de böyle bir problem yaşanmadı. Ama ne olur ne olmaz 2.el cep telefonu satan ve 2.el cep telefonu alacak olan vatandaşlar tedbiri elden bırakmasınlar, çok dikkatli olsunlar ki kimsenin başı yanmasın” şeklinde konuştu. (CEM ULUCAN) 

BİR RÜYAYI YAŞAMAK İÇİN İZLEYİN







 
Son Eklenen Haberler