Takip Et

SON DAKİKA

Eğitim Sen'den gözaltı tepkisi

19 Ekim 2016, Çarşamba 10:02

     


Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) Aydın Şubesi, Eğitim Sen Aydın Şube Örgütlenme ve Yükseköğretim Sekreteri Savaş İlhan'ın, meslekten ihraç edilen ve açığa alınan kamu emekçilerinin göreve iade edilmesi ve iş güvencesiyle ilgili stickerları yapıştırırken polis müdahalesi sonucu gözaltına alınmasını protesto etmek için basın açıklaması yaptı.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Eğitim Sen Aydın Şubesi binasinda gerçekleştirilen basın açıklamasını KESK Aydın Şubeler Platformu adına BES Aydın Şube Başkanı Musa Ekici okudu. Ekici, “Eğitim Sen Aydın Şube Örgütlenme ve Yükseköğretim Sekreterimiz Savaş İlhan, konfederasyonumuz KESK’in, OHAL’in kaldırılması, KHK’lerin geri çekilmesi, haksız ve hukuksuz bir şekilde meslekten ihraç edilen ve açığa alınan kamu emekçilerinin görevlerine iade edilmesi ve iş güvencesiyle ilgili stickerları yapıştırırken polis müdahalesi sonucu bu sabah keyfi bir şekilde gözaltına alındı. Kamu malına zarar verdiği iddiasıyla ters kelepçeyle işkence edilerek gözaltına alınan ve Aydın Emniyet Müdürlüğü’ne götürülen Savaş İlhan, öğle saatlerinde serbest bırakıldı.Bu gözaltı, Aydın Emniyeti’nin bir süredir yaptığımız bütün sendikal eylem ve etkinliklere keyfi şekilde müdahalesinin bir uzantısıdır. Aydın Emniyeti’nin iş güvencesi ve laiklik eylemi ile açığa alınan üyelerimize destek olmak için yapılan tüm eylemlere müdahale etmesi, sistematik bir yıldırma ve sindirme politikasıdır” dedi.

"İŞKENCE EDİLEREK GÖZALTINA ALINDIM"

Gözaltına alınan Eğitim Sen Aydın Şube Örgütlenme ve Yükseköğretim Sekreteri Savaş İlhan da gözaltına alınması olayını şöyle anlattı: “Biz sadece haklı olduğumuz konuları savunan stickerları asıyorduk. Polisler tarafından, kamu malına zarar verdiğim iddiasıyla ters kelepçeyle işkence edilerek gözaltına alındım ve Aydın Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldüm. Öğle saatlerinde de serbest bırakıldım. Bu durum, Aydın Emniyeti’nin bir süredir yaptığımız bütün eylemlere keyfi şekilde müdahalesinin bir uzantısıdır bu. Bütün kamu kuruluşları, siyasi partiler, dernekler stickerlarını her yere rahatlıkla asıp yapıştırıyor fakat onlara aynı muamele şu ana kadar yapılmadı” diye konuştu. (KIYMET SARIYILDIZ)

BİR RÜYAYI YAŞAMAK İÇİN İZLEYİN







 
Son Eklenen Haberler