Takip Et

SON DAKİKA

"Amacımız hastaları tekrar topluma kazandırmaktır"

19 Ekim 2016, Çarşamba 10:01

     


Söke Fehime Faik Kocagöz Devlet Hastanesi Toplum Ruh Sağlığı Merkezi Sorumlu Hekimi, Ruh ve Sinir Hastalıkları Uzmanı Dr. Yener Bayram, alanlarında bölgenin en çok çalışanı olduklarını ancak ulaşmak istedikleri daha çok hasta olduğunu söyledi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Nazilli ve Efeler’den sonra üçüncü olan Söke Fehime Faik Kocagöz Devlet Hastanesi Toplum Ruh Sağlığı Merkezi, bölgenin en iyisi olma yolunda ilerliyor. Amaçlarının daha fazla hastaya ulaşarak onları topluma kazandırmak olduğunu vurgulayan TRSM Sorumlu Hekimi Ruh ve Sinir Hastalıkları Uzmanı Dr. Yener Bayram, “Toplum Ruh Sağlığı Merkezi (TRSM) bizim kronik hastalıklar dediğimiz şizofren gibi hastalıklarla mücadele yapan bir birimdir. Önemli olan bu hastalıklarla mücadele edenlerin toplumla iç içe olmalarını sağlamaktır. Şizofren hastası olan kişiler, içine kapanık olmalarından dolayı toplumdan uzak dururlar. İçine kapanık ve düzenli ilaç alamadıkları için büyük sıkıntı yaşamaktadırlar. Buraya gelen hastalara, personelimizle birlikte yeterli ilgi ve tedaviyi gösteriyoruz. Hem hastanın yeniden toplumla iç içe olmasını sağlamak hem de onun kaybolan yeteneklerini tekrar ortaya çıkarmak için çalışıyoruz. Tedaviyle birlikte burada her türlü etkinlik yapıyoruz. Resim, müzik, yoga ve buna benzer etkinliklere katılmaları onların çok hoşuna gidiyor ve aileler de bundan oldukça memnun kalıyor. İlacını zamanında almazsa hastalıkları tekrar ortaya çıkıyor. Düzenli ilaç kullanılırsa rahatsızlıkları azalıyor. Hastanemizde hiçbir hasta yatılı değil. Yatılı olmadan tedavilerini her gün yapıyoruz. Bu tür hastaların ilaçlarını ömür boyu kullanmaları gerekiyor” dedi.

“BİZE ULAŞAMAYAN AİLELERE ULAŞMAK İSTİYORUZ”

“Hastalar günübirlik gelebiliyor” diyen Bayram, açıklamalarına şöyle devam etti: “Asıl amacımız sürekli düzenli tedavi görmeyen hastaları iyileştirmeye yönelik çalışmamızdır. Tüm tedaviler burada yapılıyor. İlaçları da devlet tarafından karşılanıyor. Söke’de toplam olarak 300’e yakın hastamız var. Söke’nin nüfusuna bakılırsa binin üzerinde hastamızın olması gerekiyor. Aydın’da bu alanda en çok çalışan hastaneyiz. Ama halen daha ulaşamadığımız hastalar var. Bu tür hastaların aileleri mutlaka bize ulaşsınlar. Tedavilerdeki amacımız, hastaların düzenli ilaç kullanmalarını sağlamak, hastaneye yatışı azaltmak, üretkenliği artırmak, sosyal hayata katılmalarını ve kendi başlarına yaşabilmelerini sağlamak, ayrıca hastalıkla ilgili damgalanmaya karşı toplumu bilinçlendirme çalışmaları yapmaktır.” (BURHAN CEYHAN)

BİR RÜYAYI YAŞAMAK İÇİN İZLEYİN







 
Son Eklenen Haberler