Takip Et

SON DAKİKA

Yabancı ilgisi, emlak fiyatlarını yükseltti

19 Haziran 2017, Pazartesi 09:22

     


Didim, İngilizlerden sonra Arap ve Rusların da ilgisini çekmeye başladı.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Yabancıların yoğun olarak ilgi gösterdiği Didim’de gayrimenkul sektöründe hareketlilik yaşanırken, konuttaki talep artışının fiyatlara da yansıdığı bildirildi.

Didim Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Osman Coşkun, Didim'de emlak sektöründeki gelişmeler ve yabancı uyruklulara yönelik satışlar hakkında bilgi verdi. Didim'de emlak satışlarında artış olduğunu belirten Coşkun, Türklerin yanı sıra Arap ve Rus vatandaşlarının da gayrimenkul almaya başladığını söyledi. Didim’den yazlık almak için Türkiye’nin her bölgesinden talep olduğunu ifade eden Coşkun, “Özellikle yurt dışında yaşayan Türk vatandaşlarımız daha çok talep gösteriyor. Biz de bundan mutluluk duyuyoruz. Taleple birlikte fiyatlar da yükselmeye başladı. Satışlardan çok memnunuz. Her kesime hitap ediyoruz” dedi.

 

HER BÜTÇEYE UYGUN

Didim’de her bütçeye uygun satılık yazlıkların olduğunu anlatan Didim Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Osman Coşkun, “Didim’den yazlık alanların yüzde 80’inini tatil amacıyla gelip ilçeyi beğenenler oluşturuyor. Didim’in havasını, iklimini, doğasını ve güzelliklerini gördükten sonra herkesin buradan yazlık alma ihtiyacı hissettiğini biliyoruz” diye konuştu.

 

DOLANDIRICILARA KARŞI UYARDI

İlçenin eşsiz doğal güzellikleri, iklim yapısı ve cazip konut fiyatlarıyla yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çektiğini kaydeden Coşkun, şunları söyledi: “Bizler dışarıdan gelen insanlara yardım ve destek sağlıyoruz. Didim Emlak Müşavirleri Derneği olarak Didim’den yazlık alacak insanları dolandırıcılara karşı uyarıyoruz. Vergi ve oda kaydı ile belgesi olmayan insanlardan, özellikle emlak müşavirliği yapabilecek standart ve kriterleri sağlamayan emlakçılardan alışveriş yapmasınlar. Didim’den yazlık alacak tüm misafirlerimizi uyarıyoruz.”

 

SATILMAYI BEKLEYEN 15 BİN KONUT VAR

Son günlerde emlak satışlarında ciddi bir artış olduğunu dile getiren Coşkun, yaz turizm sezonunun başlamasıyla gayrimenkul sektöründe hareketliliğin başladığını ifade etti. Türkiye genelinde yazlık ev satışlarında Türkiye sıralamasında Didim’in üçüncü sırada yer aldığını, bunun da Didim’deki satışların yoğun olduğunu göstergesi olduğunu anlatan Coşkun, “Şu anda Didim’de hazırda satılmayı bekleyen yaklaşık 15 bin konut var. İnsanlarımız yeniden yatırıma yöneldi. Bugüne kadar yatırımcısını üzmeyen tek yatırım sektörünün gayrimenkul sektörü olduğunu söyleyebiliriz. Misafirlerimiz Didim’e geldikleri için mutluluk duyuyoruz. Misafirler, Didim’i kendi yaşadıkları ülke ve yörelerde de tanıttıkça Didim’in prestiji ve tanınırlığı biraz daha artıyor. Bu şekilde satışlarımız da artmış oluyor” ifadesini kullandı.

 

RUSYA’DA TANITIM OFİSLERİ KURULACAK

Coşkun, yabancılara emlak satışlarının, eski trendine ulaşmasa da artmaya başladığını belirterek şunları söyledi: “İngilizlerin yanı sıra Ortadoğu ülkeleri ve Rusya vatandaşları da Didim'den gayrimenkul almaya başladı. Geçtiğimiz günlerde kaymakamımız, belediye başkanımız ve sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte Ruslarla tanıtım toplantısı yapmıştık. Bundan olumlu sonuçlar aldık. Rusya ile Didim’de karşılıklı tanıtım ofisleri kurarak daha çok insanın Didim’e gelmesi ve Didim’in tanıtılması yönünde Moskova ile Ukrayna’da ve Rusça konuşan ülkelerde Didim’in tanıtılmasına yönelik güzel bir adım atmış olduk. Daha önce Rusya’daki fuarlarda da Didim’in tanıtılmasına yönelik çalışmalar yapıldı. Bunun neticesinde de hem İzmir Adnan Menderes Havaalanı’na hem de Bodrum Havaalanı’na charter uçak seferleri başlatıldı.”

 

PAZAR ÇEŞİTLENDİRİLDİ

Didim’in Rus vatandaşlarının da ilgi alanına girdiğini kaydeden Osman Coşkun, “Onlar turizm amaçlı geliyorlar ama Didim’in çevredeki birçok turizm bölgesinden daha ucuz olduğunun farkına vardılar. Buradan gayrimenkul yatırımı yapacaklarını düşünüyoruz. Bu anlamda bir bakıma Rusya’yı da biz pazarımıza dahil etmiş olduk” dedi. Ortadoğu ülkelerinden de talep olduğunu kaydeden Coşkun, sözlerini şöyle tamamladı: “Geçmiş yıllarda İngilizler yoğunluktaydı. Ama birtakım sıkıntılardan dolayı evlerini satmaya başladılar. Biz de bu açığı Rus pazarıyla doldurmaya çalışıyoruz. Ortadoğu’da da aynı şekilde çalışmalarımız var. Şu anda Kuveyt ve Arabistan’daki emlak ofisi brokerleriyle yaptığımız çalışmalarda ilçemizden ve Kuşadası’ndan yazlık almak için gelecek yatırımcılarımız var. Böylece hem pazarımızı çeşitlendirmiş olduk. İngiliz vatandaşlarından eksilen pazar payımızı Ortadoğu ve Rusya pazarı ile telafi etmiş olduk. Bundan dolayı da çok mutluyuz. Hem daha farklı yörenin insanları ilçemizde ikamet edecek hem de onların kültürlerini de bizim kültürümüzle burada kaynaştıracağız.” (EDİZ VERDİOĞLU)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...

 

 







 
Son Eklenen Haberler