Takip Et

SON DAKİKA

Aydın'a moda okulu açılıyor

19 Haziran 2017, Pazartesi 08:30

     


Efeler’de Moda Evi sahibi Nesrin Gülay, Aydın’a bir moda okulu kazandırmaya hazırlanıyor. Ege Bölgesinde sadece 1 tane moda okulunun olduğunu belirten Gülay, “Eksik gördüğümüz bir şeyi Aydın’a kazandıracağız. Okulumuz eylülde hizmete açılacak” dedi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Gülay, Aydın’da açacağı moda okulunda modaya, dikime meraklı öğrenciler yetiştireceğini söyledi. Ege Bölgesi'nde sadece İzmir’de moda okulu olduğunu belirten Gülay, “Muğla, Denizli gibi illerde yaşayanlar ve kendini geliştirmek isteyenler artık İzmir’e gitmeyecek, moda okulu sayesinde iş öğrenenler kendi dükkanlarını açıp istihdam sağlayacaklar” dedi.

Moda okulundan mezun olanlara Milli Eğitim Bakanlığı'ndan onaylı belge verileceğini vurgulayan Gülay, “Bu belge yurt dışında da geçerli olacak. Modelistlik kursumuza, moda tasarım bölümünden mezun olan öğrencilerimizi, meraklı olanları, lise öğrencilerimizi bekliyorum. Bu okul moda tasarım konusunda çok şey kazandıracak” ifadelerini kullandı. Gülay, moda okulunun öğretmenliğini 29 yıllık Modelistlik Öğretmeni Saime Sezal’ın yapacağını belirtti.

BİRÇOK ÖĞRENCİ YETİŞTİREN SEZAL DA BU OKULDA

Saime Sezal, birçok öğrenci yetiştirdiğini söyleyerek, şöyle dedi: “İzmir’de 29 yıldır modelistlik öğretmenliği yapıyorum, artık Aydın’da bu eğitimi vereceğim. Birçok öğrenci yetiştirdim, bu meslekle alakalı bir kitap yazdım. Bayan giyimine dair her şeyi vereceğiz. Moda meraklılarını bekliyoruz.”

Aydın Terziler Odası Başkanı Yüksel Sabancı, Aydın’a böyle bir okulun kazandırılmasından mutlu olduğunu belirterek, “Arkadaşımıza bu girişiminden dolayı tebrik ediyorum. Aydın Terziler Odası olarak üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Bizler bir kumaşı alarak onu elbise yaparız. Elbise yapmak için kumaş birçok evreden geçer; kesilir, dikilir, provası yapılır. Bu açılacak okulun terzilere de çok şey kazandıracağını düşünüyorum. İnsanlar bu okul sayesinde belki iş sahibi olacak ve yanlarında birilerini çalıştıracaklar böylelikle bir istihdam sağlanmış olacak” diye konuştu. (ÖZGE SÖNMEZ)

HABER VİDEOSU

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler