Takip Et

SON DAKİKA

Aracınızın yazlık bakımını ihmal etmeyin

19 Haziran 2017, Pazartesi 11:25

     


Aydın Tamirciler Odası Başkanı Hasan Eyefçi, yaz mevsiminde ve yaklaşan Ramazan Bayramı tatili öncesinde sürücülere, araçlarının yazlık bakımlarını ihmal etmemeleri uyarısında bulundu

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Eyefçi, araçların periyodik bakımlarının yanı sıra yazlık bakımlarının da önemli olduğunu söyledi. Ramazan Bayramı’nda pek çok sürücünün şehir dışına çıkacağını ifade eden Eyefçi, keyifli ve güvenli bir yolculuk yapılması için, araç bakımının olmazsa olmazlardan biri olduğunu belirtti.

Trafik kazalarının önlenmesiin gerektiğini bildiren Eyefçi, “Öncelikle lastik ve klima bakımları olmak üzere, polen filtresi de klimanın en önemli unsuru. Yağ değişimi ve yağ filtresi çok önemli bir konu. Bunların bakımı yapılmadığında rahat bir yolculuk yapılmaz, araç sıkıntı yaratır” dedi.

 

"YAZ LASTİĞİ KULLANILMALI"

Aydın’daki oto tamircilerinin araçları garantili bir şekilde onardığını söyleyen Eyefçi, “Tatile gitmeden önce lastik, motor gibi aksamların bakımı bizim ustalarımız tarafından çok iyi yapılıyor. Bütün araçlar, eski ve yeni hiç fark etmiyor, garantili bir şekilde onarılıyor. Bütün parçalar bir yıl garantili takılıyor” ifadelerini kullandı.

Araçlara, yaz mevsiminde yaz lastiklerinin takılması gerektiğini de dile getiren Eyefçi, “Aydın bölgesinde bu konuya çok önem verilmiyor maalesef. Yaz mevsiminde, kış lastiklerinin mutlaka çıkarılması gerekiyor. Ayrıca yola çıkmadan önce lastiklerin kontrol edilmesi gerekiyor” diye konuştu.

Eyefçi, güvenli bir sürüş ve yolculuk için rot – balans ayarının da mutlaka yaptırılması gerektiğini kaydetti.

 

“LPG FİLTRELERİ KONTROL EDİLMELİ”

Aydın Birinci Sanayi Sitesi’nde oto tamirciliği yapan Coşkun Eyefçi de, “Araçların ilk önce periyodik bakımlarının yapılması lazım. Periyodik bakım dediğimiz şey, lastik havalarının kontrolleri, yağ bakımları, klima kontrolleri, balata kontrolleri yapılacak. Daha sonra keyifli bir sürüş için yola çıkacaklar. Lastiklerin havasına bilhassa çok dikkat edilmesi lazım. Polen filtrelerinin değiştirilmesi lazım. Bunlar keyifli sürüş için şart” dedi.

Sanayi Sitesi’nde faaliyet gösteren oto tamircilerinden Şenol Kuzu da, LPG’li aracı bulunan sürücülere önerilerde bulundu. Sürücülerin yola çıkmadan önce LPG filtrelerini kontrol ettirmesi gerektiğine dikkati çeken Kuzu, “Sürücüler, araçlarında gaz kaçağı olup olmadığını kontrol ettirmeliler. Karbüratörlü araçlarda 5 bin kilometrede, sıralı sistem araçlarda ise 10 bin kilometrede bir LPG filtreleri değiştiriliyor. Genellikle bunlara önem vermeliler. Ucuz yerden yakıt almamalılar” ifadelerini kullandı. (KIVANÇ UĞUR)

HABER VİDEOSU

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler