Takip Et

SON DAKİKA

Söke'de 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlandı

19 Mayıs 2017, Cuma 13:38

     


Söke Cumhuriyet Meydanı'nda 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını kutladık. Mustafa Kemal Atatürk’ün Anadolu’nun düşman işgalinden kurtarılması için 19 Mayıs’ta Bandırma Vapuru ile çıktığı Samsun’dan başlattığı kurtuluş hareketinin 98 yıl dönümü ülke genelinde çeşitli etkinliklerle kutlandı.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Geçtiğimiz yıllarda, Söke Şehir Stadı'nda gerçekleştirilen tören bu yıl Cumhuriyet Meydanı'nda yapıldı.Törene Didim Kaymakamı ve Söke Kaymakam Vekili İskender Yönden, Söke Garnizon Komutanı İs.Alb.Uğur Hakan Kocatürk, Belediye Başkanı Süleyman Toyran, Cumhuriyet Başsavcısı Burhan Bölükbaşı, ADÜ Söke İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatma Neval Genç, Emniyet Müdürü İsmet Şimşek, Jandarma Komutanı Yzb.Gökhan Kurgan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Şimşek, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Karakaş, Siyasi Parti Başkan ve yöneticileri, Ticaret Odası Başkanı Haluk Kutlay, meslek odası ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Sabah 09.45'te Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk Anıtına Gençlik Spor İlçe Müdürü A.Turan Günen'in çelenk sunmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı Söke Anadolu Lisesi Müzik Öğretmeni Bilge Zeren tarafından Söke Belediye Bandosu eşliğinde okundu.

Saat 10.00'da Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü A.Turan Günen tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşma yapıldı. Söke Anadolu Lisesi öğrencisi Berhan Geçgin tarafından Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi'nin okunmasının ardından, Yavuz Selim Anadolu Lisesi öğrencisi Hüseyin Utku önderliğinde tüm öğrenci gruplarınca Gençliğin Ata’ya Cevabı okundu.

Söke Halk Eğitim ve ASO Müdürlüğü'nün Karma Halk Oyunları Ekibi “Adıyaman ve Aydın Yöresi” oyunlarını sunmalarının ardından, Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Emre Utkan tarafından şiir okundu. Söke Anadolu Lisesi Müdürlüğü Halk Oyunları Ekibi, Aydın yöresi oyunlarından oluşan gösterilerinin ardından, Fatma Tüzzehra Orhun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Hatice Kayrak tarafından şiir okundu. Adnan Menderes Üniversitesi Söke İşletme Fakültesi Dans Ekipleri gösteri yaptı. Cumhuriyet Meydanı'ndaki kutlamalar, Hilmi Fırat Anadolu Lisesi Müzik Grubu GORGONLAR tarafından gençlik konseri ile sona erdi.

BEDESTEN'DE KURSİYERLERİN SERGİSİ BÜYÜK BEĞENİ TOPLADI

Söke Belediyesi, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü iş birliğiyle yıl içerisindeki hobi ve meslek edindirme kurslarına katılan kursiyerlerin el emekleri, Bedesten Sergi Salonları'nda sergilendi. Belediye Başkanı Süleyman Toyran’ın da katıldığı sergi protokol ve vatandaşlar tarafından gezilirken sergide yer alan el emekleri büyük beğeni topladı.

SÖKE'DE HAFTA İLE İLGİLİ DİĞER ETKİNLİKLER

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, sivil toplum örgütleri halkın ve gençlerin daha geniş kapsamlı katılımıyla bir haftaya yayılması ve coşkuyla kutlanması amacıyla voleybol, basketbol, dart, bocce, masa tenisi, satranç turnuvaları, 12 Mayıs 2017 Cuma, Söke Şehir Stadı'nda 100 m-1500 m atletizm yarışmaları, 10-17 Mayıs 2017'de Bedesten Çarşısı'nda Hilmi Fırat Anadolu Lisesi, Gençlik Haftası münasebetiyle resim sergisi, 14 Mayıs 2017 Pazar, izcilerinin İzmir Nazarköy, Kurudere Kanyon doğa yürüyüşü, (Organizasyon: Söke İzcilik Dağcılık ve Spor Kulübü), 14 Mayıs 2017 Pazar İzmir Mordoğan Çatalkaya Doğa Yürüyüşü yapıldı.(Organizasyon: Söke Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü) 16 Mayıs 2017 Salı Özel Söke Anadolu Okulları ve Özel Söke Doğa Anadolu Lisesi'nde anıların anlatılması, 18 Mayıs 2017 Perşembe Söke Belediye Meydanı'nda Söke Anadolu Lisesi, Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Yavuz Selim Anadolu Lisesi halk oyunları gösterisi yapıldı.

Etkinlikler kapsamında müzik öğretmeni Murat Taş yönetiminde akşam saat 20.30’da Uğur Mumcu Parkı Amfi Tiyatro'da gençlik konseri gerçekleştirildi..

Ayrıca,18 Mayıs 2017 Perşembe Amerikan Kültür Derneği, Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından Söke Huzurevi ziyaretleri yapılırken 22 Mayıs 2017 Pazartesi şehit aileleri, Şehit Emre Acar Cumhuriyet Anadolu Lisesi ve Bağarası Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından ziyaret edilecek.

19-20-21 Mayıs 2017 izciler, Davutlar Gençlik Kampı'nda, hafta sonu izci kampı gerçekleştirilecek. 24 Mayıs 2017 Çarşamba saat 20.00’da şehir merkezinde “Gençlik İçin Pedal” bisiklet turu yapılacaktır. 09-10-11 Haziran 2017 tarihlerinde Remzi Zeytinoğlu Geleneksel 8. Satranç Turnuvası yapılacak.

Ayrıca hafta nedeniyle okullarda kendi bünyelerinde gerçekleştirecekleri çeşitli etkinliklerle 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını kutlayacaklar. (NECATİ MALDAR/DENGE AJANS)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler