Takip Et

SON DAKİKA

Didim'de, yüzyıllar sonra felsefe konuşulacak

19 Mayıs 2017, Cuma 08:51

     


Didim’de ilki geçen yıl yapılan Tales Buluşması’nın bu yıl ikincisi gerçekleştirilecek. 27 Mayıs’ta düzenlenecek Tales Buluşması’nın teması “Tales Felsefe ve Müzik Günü” olarak belirlendi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

İlk filozoflardan ve felsefe ile bilimin öncüsü kabul edilen Miletli Thales için, doğduğu ve öldüğü yer olan Didim’in Milet Antik Kenti’nde ikinci buluşma düzenleniyor. Didim Belediyesi, Didim Turizm Altyapı Hizmet Birliği (DİTAB), Turizm Araştırmaları Derneği (TURAD) ve Didim Derneği’nin iş birliğiyle düzenlenen 2. Didim Tales Buluşması’na, çeşitli üniversitelerden konuşmacılar katılacak.

Yurt içi ve yurt dışından akademisyenlerin katılımlarıyla Milet Antik Kenti’nde gerçekleştirilecek sempozyumun başlığı, “M.Ö. 6 YY - İlk Aydınlanma Çağında Tales ve Çağdaşları” olarak belirlendi. Bu yıl ikincisi düzenlenecek etkinlikte, Türkiye’nin bilim insanlarının yanında, İran, Çin ve Hindistan’dan gelecek felsefeciler, Tales ve çağdaşlarının modern felsefenin farklı topraklarda doğuşu üzerindeki etkilerini ve aralarındaki etkileşimi anlatacaklar. Tales Buluşması kapsamında, Türkiye Zeka Vakfı da bir yarışma düzenleyecek Gençlere ve yetişkinlere yönelik 4 soruluk bu yarışmada kazananlar, İzmir Uzay Kampı ve Nesin Vakfı Matematik Kampı’ndaki kurslara katılma hakkıyla ödüllendirilecek.

 

ÖDÜLLER VERİLECEK

Milet Antik Tiyatro'da 27 Mayıs Cumartesi günü saat 16.00’da, açılış konuşmalarının ardından, Okan Üniversitesi Halkla İlişkiler Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Ebru Güzel’in sunumu ve yönetimiyle başlayacak olan buluşmada, Fest Travel’dan Faruk Pekin, “İnsanlığın düşünsel evriminde, farklı düşüncelerin ortaya çıkmasında M.Ö. 6. yüzyılın önemi” ; Boğaziçi Üniversitesi’nden Prof. Dr. Betül Tanbay “Filozof ve bilim insanı Thales”, Çin Konfüçyus Enstitüsü Eş Başkanı Dr. Liu Qiang “Konfüçyus mirası ve önemi”, Hindistan’dan eğitimci yazar Dr. Thupstan Paldan “Budizm ve Batı'ya etkileri” İran’dan yazar Prof. Dr. M. Marufiah, “6. yy da İran ve Mezopotamya'daki gelişmeler” ve Kocaeli Üniversitesi’nden Doç. Dr. Meriç Bilgiç “Tales öncesi ve sonrası uygarlıklar arasında bilim teorisindeki etkileşim ve dönüşümler” konularında konuşma yapacak.

Konuşmalar sonrasında Türkiye Zeka Vakfı Başkanı Emrehan Halıcı tarafından yarışma sonuçları açıklanacak ve ödüller takdim edilecek. Sempozyumun ardından Lübnanlı şarkıcı, caz solisti Rima Khcheich, gün batımında Milet Antik Tiyatro’da bir konser verecek. (EDİZ VERDİOĞLU)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler