Takip Et

SON DAKİKA

Aydın’da 19 Mayıs coşkusu

19 Mayıs 2017, Cuma 14:36

     


19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, tüm Türkiye’de olduğu gibi Aydın’da da büyük bir coşkuyla kutlandı.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları, sabah saatlerinde Valilik önünde bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başladı. Aydın Valisi Ömer Faruk Koçak ve Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, çelenk törenine katılmazken törenin ardından Adnan Menderes Stadı’nda düzenlenen kutlamalarda protokoldeki yerlerini aldı. Çelenk koyma törenine CHP Aydın milletvekili Hüseyin Yıldız, Garnizon Komutanı Ve Asal Bölge Başkanı Personel Albay Mehmet Parım, Gençlik ve Spor İl Müdürü Bekir Çeker, İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Nusret Debre, Aydın Emniyet Müdürü Rahmi Baştuğ, Efeler Belediye Başkan yardımcısı Halis Günday, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı. Törende ayrıca şehit polis Fethi Sekin’in Efeler Kaymakamlığı personeli olan ablası Fethiye Acun da bulundu.

15 TEMMUZ’A DEĞİNDİ

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan çelenk sunma töreninde Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Bekir Çeker Atatürk Anıtı’na çelenk sunumunun ardından yaptığı konuşmada Mustafa Kemal Atatürk’ün 98 yıl önce Samsun’a çıkıp yaktığı bağımsızlık ateşinin, milletin cesaret ve öz güveni ile birleşerek Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunu müjdelediğini belirtti. Konuşmasında 15 Temmuz darbe girişimine de değinen Çeker, “İyi gününde bir araya gelip heyecanını ve coşkusunu paylaşarak çoğaltan Türk milleti yeri geldiğinde tarihinin en çetin sınavlarında kederde ve acıda birleşmeyi bilmiş, 15 Temmuz demokrasi zaferimizde göğsünü tanklara siper eden Türk gençliği, bu sınavların üstesinden gelmiştir” dedi.

GÖSTERİLER YAPILDI

Bekir Çeker’in konuşmasının ardından törene katılanlar, kortej halinde kutlamaların yapılacağı Adnan Menderes Stadı’na yürüdü. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan kutlamalarda ilk olarak Aydın Fen Lisesi öğrencisi Mehmet Batuhan Candan gençlik adına konuşma yaparken Adnan Menderes Anadolu Lisesi öğrencisi Fadime Sultan Baştürk ise “Bandırma Vapuru” adlı şiiri okudu. Aydın Sosyal Bilimler Lisesi öğrencisi Burak Hünük’ün Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi’ni okumasının ardından Aydın Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı Gençlik Merkezi halk oyunları ekibi, folklor gösterisi sundu. Adnan Menderes Stadı’ndaki kutlamalarda daha sonra Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü sporcu eğitim merkezi güreş takımı, Cumhuriyet Anadolu Lisesi step-aerobic takımı gösterilerini sunarken, Gençlik Haftası kapsamında düzenlenen spor müsabakalarında birinci olan sporcular, madalyalarını Aydın Valisi Ömer Koçak’ın elinden aldı.

EBRU YAPTILAR

Kutlamaların ardından protokol üyeleri Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen sportif ve kültürel faaliyetlerin sergilendiği stantları gezdi. Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ve Vali Ömer Faruk Koçak, ebru standında ebru sanatçısı Yusuf Arslan’ın yardımıyla ebru sanatındaki hünerlerini sergiledi. Tören, protokol üyelerinin kursiyerle hatıra fotoğrafı çektirmesinin ardından sona erdi. (FİLİZ ÖZDEMİR)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler