Takip Et

SON DAKİKA

Ankara'da Aydınlılar gecesi düzenlendi

19 Mayıs 2017, Cuma 14:26

     


Ankara'da faaliyet gösteren Aydınlılar Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneğince 'Geleneksel Aydınlılar Gecesi' düzenlendi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Ankara'da faaliyet gösteren Aydınlılar Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen gecede Ankara'daki Aydınlılar bir araya geldi.

Maltepe'de bulunan İçkale Hotel'de düzenlenen etkinlikte konuşan Dernek Yönetim Kurulu Başkanı Halil Apaydın, her yıl düzenlenen 'Geleneksel Aydınlılar Gecesi'nde hemşehrileriyle birlikte olmaktan mutluluk duyduğunu ifade etti. Derneklerinin, Ankara'da yaşayan Aydınlılar arasında dayanışma ve yardımlaşmayı sağlamak amacıyla kurulduğunu kaydeden Apaydın, bu kapsamda, Aydınlılar arasında birlik ve beraberliği sağlamak için çeşitli etkinlikler düzenlediklerini dile getirdi. Geçen ocak ayında derneğin genel kurulunun yapıldığını, yaklaşık 5 aydan beri yeni seçilen yönetim kurulunun işbaşında olduğunu aktaran Apaydın, şunları söyledi: "Amacımız; geçmiş yönetim dönemlerinde sağlanmış olan bu birlikteliği daha ileriye taşımak, Aydın ve bölgemiz insanımızın yanında olmak ve sahip çıkmak, Aydın’daki kurum ve kuruluşlarımızla birlikte hareket ederek Aydın’ımızın gelişmesine ve her yönüyle tanıtımına katkı sağlamak, özellikle üniversiteli gençlerimizin ihtiyaçlarının karşılanmasına ve kişisel gelişimlerine yardımcı olarak çağın gelişmelerine ayak uydurmalarını sağlamak, Ankara’da Aydın’ımızı güçlü bir şekilde temsil ederek Aydınımıza, Bölgemize ve Türkiye’mize hizmet etmektir."

"SİZLERLE EL ELE OLACAĞIZ"

Derneğin bundan sonraki süreçte de üyelerin katılımıyla bilgi çağına uygun sivil toplum anlayışını yaşama geçirme amacında olacağını söyleyen Apaydın, "Sizlerin katılımcı anlayış ve geniş ufukla bizlere sunacağınız her türlü fikir, proje ve etkinliği gerçekleştirmede sizlerle birlikte ve el ele ocağız. Bu derneği sizlerle birlikte yöneterek güçlendirme ve Aydın'ımızı güçlendirmek arzusundayız. Bizler artık yalnız Efeler değil, el ele birbirimizin ellerini sımsıkı tutan Efeler olmalıyız" dedi.

Derneğin kuruluşunun 25. yılında işbaşına gelen yönetim kurulunun çalışmaları hakkında da konukları bilgilendiren Apaydın, Aydın Valisi Ömer Faruk Koçak'ı, Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nu, ilçe belediye başkanları ile çeşitli meslek odalarını ziyaret ettiklerini ifade etti.

AYDIN KÜLTÜR SANAT EVİ PROJESİ BAŞLATILDI

Yönetim kurulundan oluşan bir heyetin Gazi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi gören gazileri de ziyaret ettiğini dile getiren Apaydın, "Aynı gün gazilerimize yaptığımız ziyaretimizin ardından Anıtkabir’i ziyaret ederek Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal ATATÜRK’ün mozolesi ziyaret edilmiş ve karanfil bırakılarak dua edilmiştir" dedi. Derneğin kuruluşunun 25'inci yılında Aydın'ın tarihini, turizmini, el sanatlarını, yemek kültürünü, zeybeklik kültürünü ve folklorunu tanıtmak amacıyla, müze olarak değerlendirilebilecek Aydın Kültür Sanat Evi için proje başlattıklarını bildiren Apaydın, bu konuda hemşehrilerinden destek istedi.

'ENGELSİZ ZEYBEK OYNUYORUZ' PROJESİ

Apaydın, down sendromlu çocukların topluma kazandırılması ve sosyalleşmelerini sağlamak için Nazilli Belediyesi ile Ankara Pursaklar Belediyesi'nin ortak olduğu 'Aydın ve Ankaralı Kardeşlerimizle Engelsiz Zeybek Oynuyoruz' isimli başvuruda bulunduklarını, projenin inceleme aşamasında olduğunu söyledi. Haziran ayında sonuçların belli olmasının ardından eğitimlere başlanacağı bilgisini veren Apaydın, Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık'a ve Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin'e teşekkürlerini sundu.

Başkan Apaydın'ın konuşmasının ardından Sanatçı Göksel Evran sahne aldı. Evran'ın yorumladığı şarkılara, katılımcılar dans ederek eşlik etti. Ardından, derneğin zeybek ekibi gösterilerini sundu.

Geceye, Eski Devlet Bakanı Yüksel Yalova, AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, eski milletvekilleri Ali Uzunırmak, Mehmet Fatih Atay, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Aydın Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Ülken, Aydın Ticaret Borsası Meclis Başkanı Bahri Erdel de katıldı. (KIVANÇ UĞUR)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler