Takip Et

SON DAKİKA

19 Mayıs Çine'de de kutlandı

19 Mayıs 2017, Cuma 21:12

     


19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik Spor Bayramı’nın 98. yıl dönümü ülkenin her köşesinde olduğu gibi Çine'de de kutlandı.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Hükümet Meydanı'nda saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından Atatürk Anıtı'na Çine Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından çelenk konulmasıyla birlikte başlayan kutlama, Çine Yüksel Yalova Stadı'nda devam etti. Halk oyunları ve judo gösterileri sergilendi. Erkek ve kız kategorilerinde koşu yarışmaları düzenlendi. Gençlerin seslendirdiği şarkılar ve şiirler beğeni topladı. Çineli vatandaşlar, tribünlerdeki yerlerini alırken, çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrenciler coşkuyla alkışlandı. Dereceye giren öğrenciler, kupa ve madalyalarını protokol üyelerinin elinden aldı.

TÜRK GENÇLERİNE GÜVENDİLER

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı, Çine Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Ali Dinçer yaptı. Dinçer, şöyle konuştu: ''Türk genci, tarihinin her döneminde, içinde bulunduğu zorlukların üstesinden gelmeyi başarmıştır. 1071'de Malazgirt'te Alparslan zafer için Türk gençlerine güvendi, yanılmadı. 1453'te Fatih Sultan Mehmed, İstanbul'u fethetmek için Türk gençlerine güvendi, güveni boşa çıkmadı. 1915'TE Çanakkale Savaşları'nda Türk ulusu, gençliğe güvendi, ulusumuz yanılmadı. Kurtuluş Savaşı'nda Mustafa Kemal Atatürk, özgürlük yolunda Türk gençliğine güvendi ve onun da güveni boşa çıkmadı. Ulu Önder, biz gençlere o kadar çok güvendi ki, kurduğu Türkiye Cumhuriyeti'ni bizlere emanet etti. Bizlerin de bu emaneti korumak için hiç bir fedakarlıktan kaçınmayacağımızı bilmenizi isterim.''

DAVETSİZ MİSAFİRLER İLGİ ODAĞI OLDU

Çine Yüksel Yalova Stadında gerçekleştirilen kutlamada yer alan iki davetsiz misafir, gençlerin ilgi odağı oldu. Stattaki iki köpek, gençlerin bir süre yanından ayrılmazken, gençler köpeklere sevgi gösterisinde bulundu. Bir süre sonra köpekler, Çine Belediyesi Zabıta Ekipleri tarafından kutlamanın yapıldığı alandan uzaklaştırıldı.

Kutlamaya, Çine Kaymakamı Özkan Demir, Çine Garnizon Komutanı Cumali Nacak, Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, sivil toplum kuruluşu örgütleri, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. (OSMAN YURTTAŞ)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler