Takip Et

SON DAKİKA

Futbol aşkıyla engellilere rol model oldu

19 Nisan 2018, Perşembe 11:20

     


Buharkent’te yıllarını futbola adayan Şaban Öztürk (50), geçirdiği iş kazası sonucu sakat kalması ona futbol aşkından mahrum bırakmaya yetmedi. Bedensel engelli olmasına rağmen futbol oynayamasa da gönül verdiği Buharkentspor’da teknik direktörlük yaparak futbolcu yetiştirdi. Gençlere futbolu sevdiren Öztürk, 1. Amatör Küme'de mücadele eden Tekgül Yapı Buharkentspor’un geçtiğimiz hafta yapılan olağan kongresinde yönetime girdi. Öztürk, “Futbol bir tutku, bir aşk. Bu aşk, ölünceye kadar benimle gidecek” dedi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Buharkent’te süt hayvancılığı yaparak geçimini sağlayan Şaban Öztürk, 2009 yılında geçirdiği iş kazasında iki bacağını miksere kaptırdı. Bir bacağı dizden yukarısı kesilirken, diğer bacağında ise dizine 5 platin takılan Öztürk, 40 yaşından sonra tekerlekli sandalyeye mahkum yaşamak zorunda kaldı. Ancak çocukluluğundan beri tutkun olduğu futbol sevdası onda hiç bitmedi. Gençliğinde Buharkentspor’da top koşturan futbolcu Öztürk, sakat kaldıktan sonra da futbolu bırakmayıp takıma kaptanlık yaptı.

 

HAYATA KÜSMEK YERİNE SIMSIKI SARILDI

Geçirdiği kazadan sonra Öztürk, hayata küsmek yerine yaşama daha sıkı sarıldı. Öztürk, 2015-2016 sezonunda 17 yaş grubu gençlik grubuna teknik direktör oldu. Hayattan, futboldan hiç kopmayan Öztürk, geçtiğimiz hafta yapılan Buharkentspor olağan genel kurulunda yönetime seçildi.

 

FUTBOL AŞKI ÖLÜNCEYE KADAR DEVAM EDECEK

Halk Eğitim Müdürlüğü Okul Aile Birliği Başkanlığı da yapan Öztürk, Halk Eğitim Merkezi’nin açtığı kurslara da katılarak hiç boş durmadan yaşam mücadelesini sürdürerek engellilere örnek olmaya devam etti. Buharkent’te Engelliler Derneğini kurmak için çabaladığını söyleyen Öztürk, “Futbolu seviyorum. Futbol aşkı ben ölünceye kadar da devam edecek” dedi.

 

DAYISI ONA O DA YEĞENİNE FUTBOL AŞILADI

Teknik direktörlük yaptığı 2015-2016 sezonunda şampiyonluğu kıl payı kaçırdığını ifade eden Öztürk, “Yeni görevimde başkan bana ne görev verirse yapmaya, tüm enerjimi daha önceden olduğu gibi futbola harcamaya hazırım. Bu bir gönül işi. Futbolu bana uzun yıllar Buharkentspor’a emek vermiş, başkanlık, hocalık yapmış büyük kaptanı efsane futbolcusu dayım Şevki Uzun sevdirdi. Ben de yeğenimi takıma kazandırdım. Bu sene A takımında maçlara çıktı. Daha futbola kazandıracak olduğum çok genç var” dedi.

 

YETENEKLİ GENÇLERİ KEŞFEDİP FUTBOLA KAZANDIRIYOR

Engeline rağmen hiç boş durmayan Öztürk, okulların beden eğitimi derslerini takip edip yetenekli çocukları keşfederek takıma kazandırmaya devam ettiğini söyledi. Karacasu İlçe Milli Eğitim Müdürü Aşkın Güneş’in Buharkent’te Halk Eğitim Müdürlüğü yaptığı dönemde ilk defa futbol okulu açtığını ve iki yıl üst üste futbol okulunda genç sporcular yetiştirdiğini kaydeden Öztürk, “Aşkın Güneş müdürüm her zaman destek oldu. Onun sayesinde güzel işler başardık. Kendisini buradan bir kez daha teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

ROL MODEL OLDU

Engelli kardeşlerine seslenen Öztürk, “Engelliyim, hiçbir şey yapamam diye düşünmesinler. Azmettikten sonra her zaman yapacak çok şey vardır. Yeter ki istesinler. Hayattan kopmasınlar” diyerek engellilere rol model olarak moral ve tavsiyelerde bulundu. (GÜLAY ÖZTEKİN)







 
Son Eklenen Haberler