Takip Et

SON DAKİKA

Savaş’tan Aydın Ovasını kurtaracak hamle

19 Mart 2024, Salı 15:57

     


Cumhur İttifakı Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Savaş, küresel iklim değişikliğine dikkat çekerek, “Dalaman Çayından tünelle Kemer Barajına, 20 km uzunluğunda bir tünelle çayın suyunu taşıyacağız. Bu proje Aydın Ovasının geleceğini kurtaracak” dedi.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

Aydın Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından “Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi” kapsamında sertifikalı fide, fidan ve tohum dağıtım töreni yapıldı. Aydın-Muğla karayolu üzerinde bulunan Tariş alanında gerçekleştirilen törene önceki dönem Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Aydın Valisi Yakup Canbolat, Cumhur İttifakı Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Savaş, İncirliova Belediye Başkanı Aytekin Kaya, Efeler Ziraat Odası Başkanı Mehmet Kendirlioğlu, Aydın Tarım ve Orman İl Müdürü İbrahim Altıntaş ve çok sayıda çiftçi katıldı.

"DALAMAN ÇAYINDAN TÜNELLE KEMER BARAJINA SU GETİRECEĞİZ"

Fidan dağıtımının hayırlara vesile olmasını dileyen Cumhur İttifakı Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Savaş, tarım kenti Aydın’ın doğal güzellikleriyle, deniziyle, kumuyla, güneşiyle de turizm kenti olduğunu söyledi. Bunların birbiriyle kavuşturmanın önemine vurgu yapa Savaş, “Bunu kavuşturabilmek için de girişim ve yerel kalkınma gerekiyor. İnşallah önümüzdeki dönem bu coğrafyanın bize vermiş olduğu güzellikleri değerlendireceğiz.” dedi.

Küresel iklim değişikliğine dikkat çeken Savaş, “Su olmadığı sürece siz istediğiniz kadar fidan dağıtın, toprağa etkinleştirmeye çalışın bir kıymeti yok. Son 3-4 yıldan bu yana su problemi yaşıyoruz. Suyun ne kadar kıymetli olduğunu önümüzdeki dönem daha iyi anlaşılacak küresel iklim değişikliğinden dolayı. Benim önemsediğim bir konu var son günlerde bunu daha da gündeme aldık. Sayın Bakanımla da bu konuyu görüştüm. Dalaman Çayından tünelle Kemer Barajı'na su getirmek. Bu Aydın Ovasının bereketli topraklarını ve geleceğini kurtaracak bir proje. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e de bu konuyu arz ettik. O da çok önemsedi. Önümüzdeki dönem ivedilikle takip edeceğimiz bir konu bu. 20 kilometrelik bir tünelle bu çayın suyunu Kemer Barajına getireceğiz” diye konuştu.

"EVLATLARIMIZI TARIM YAPMAYA İKNA EDELİM"

Aydın’ın tarım şehri olduğunu belirten önceki dönem Bakan Pakdemirli, suyun önemine dikkat çekerek her bir gram suya sahip çıkılması gerektiğini söyledi. Türkiye’de küçük arazilerde çiftçilerin güzel üretimler yaptığını belirten Pakdemirli, “Çiftçilerimiz harikalar yaratıyor. Arazilerin ufak olduğu bir yerde büyük tarımsal hasılalar elde ediliyor. Tarımsal hasılada, Türkiye’nin Avrupa’da birinci olmasını ve dünyada her zaman ilk 10 içerisinde yer alması hakikaten bir mucizedir. Geleceğe yönelik olarak evlatlarımızı tarım yapmaya ikna etmemiz gerekiyor.” dedi.

Aydın Valisi Yakup Canbolat, Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesinin 2024 yılı faaliyetleri kapsamında Aydın’da 21 bin 250 adet incir fidanı, 5 bin 900 kestane fidanı, 30 bin 200 zeytin delicesi aşılaması, 150 bin geççi domates fidesi, 12 bin turşuluk fidesi, Bin 500 dekar alan için ayçiçeği tohumu ve 2 bin dekar alan için sorgun sudan otu melezi tohumunun il genelinde dağıtılacağını söyledi.

Konuşmaların ardından çiftçilere, fidan, tohum ve fide dağıtımı yapıldı. (ERDAL AYDIN)







 
Son Eklenen Haberler