Takip Et

SON DAKİKA

"Pidenin membası Karacasu"

19 Şubat 2020, Çarşamba 13:20

     


Aydın'da 16 yıldır Karacasu Pidecisi olarak hizmet veren Karacasulu pide ustası Ali İhsan Ayral müşterilerinden gelen talep üzerine ikinci şubesini açtı. İşini aşkla yaptığını belirten Ayral pidenin birçok ilçede yapıldığını ama membasının Karacasu olduğunu dile getirdi.

Karacasu Pidecisi'nin sahibi Ali İhsan Ayral, memleketi olan Karacasu'da 1986 yılında açtığı pide dükkanını 2004 yılında Aydın'a taşıdı. Bugünlere tırnaklarıyla kazıya kazıya geldiğini ifade eden Aysal, müşterilerden gelen talep üzerine kızı Merve Demirkol'la birlikte ikinci şubesini açtı. Çalışmayı çok sevdiğini ve işine aşkla bağlı olduğunu belirten Ayral, "Aydınlılar bizim yaptığımız lezzetleri çok sevdi. Biz de onlara layık olmak için hep daha çok çalıştık. İşimize olan sevgiye Karacasu ustası olmanın ayrıcalığını kattık" dedi.

"USTALARIN YETİŞTİĞİ YER KARACASU"

Pidenin birçok yerde yapıldığını ama doğduğu yerin Karacasu olduğunu dile getiren Ayral, "Pidenin membası Karacasu'dur. Pidede diğer ilçeler ön plana çıktı ama doğduğu ve ustaların yetiştiği yer Karacasu. Gittiğiniz birçok ilçede yediğiniz pidelerin ustası genellikle Karacasu'da yetişmiştir" dedi.

"BENİ ELEŞTİRENLERE GÜL VERDİM"

Bugüne kadar özellikle kendisine yapılan eleştirileri dinleyerek işini geliştirdiğini belirten Ayral, "Müşterilerimiz yaptığımız lezzetlerden çok memnun. Ama ben özellikle bana gelen eleştirileri çok önemseyip değerlendirdim. Beni eleştirenlere kızmadım. Aksine çiçek verdim, gül verdim. Çünkü işimi geliştirmem için bu eleştiriler değerliydi. Hatamı yüzüme söyleyen dostum oldu" dedi.

Yaptığı ürünlerde kaliteyi ön planda tuttuğunu ifade eden Ayral, "Bizim işimizde el lezzeti çok önemlidir. Bunun kadar önemli olan iki şey de kalite ve hijyendir. Bu nedenle kullandığımız ürünlerde birinci kalite ürün kullanıp hijyene çok dikkat ettim. Bugünkü malzemeyi yarına bırakmadım" diye konuştu. (DUYGU DİLEK)







 
Son Eklenen Haberler