Takip Et

SON DAKİKA

Kur’an Kursu öğrencilerinden anlamlı program

19 Şubat 2020, Çarşamba 16:26

     


Köşk Kuran Kursu öğrencileri, 18 Şubat 1922'de Yunan işgalcileri tarafından katledilen ve tüm şehitler için Kur’an-ı Kerimi hatmederek dua ettiler.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Köşk Müftülüğü Erkek Yatılı Kur’an Kursu öğrencilerinden anlamlı program gerçekleştirdi. Kuran Kursu Öğrencileri Kanlı Karatepe Baskınındaki şehit ecdadını unutmadı.

Birinci Dünya Savaşı sonrasında 18 Şubat 1922 Karatepe Baskınının 98. yıl dönümü münasebetiyle, Şehit edilen Sarı Ahmetler Camisinde 98, Sekiyurk Camisinde 56 Şehidimizi yad etmek, onları unutmamak ve bu acı hatıraları gelecek nesillere aktarmak için, Kurs Yöneticisi İsa Yörük tarafından Şehitliğin önemi, tarih şuuru, milli ve manevi değerlerin önemi Karatepe baskını Hafız öğrencilerine anlatıldı. Köşk Erkek Yatılı Kur’an Kursunda okuyan ve hafızlık eğitimi alan 60 öğrenci tarafından hatimler okunup, okunan hatimlerin duası ise İlçe Vaizi Mehmet Selim Çelik tarafından Karatepe Şehitliğinde yapıldı.

Etkinliğin amacı hakkında yapılan açıklamada, “Kur’an Kursumuzdaki hafızlarımızın milli şuurunu her daim canlı tutmak, şehitlerimizi ilelebet hayır ve dua ile yad etmektir. Yapılan programa katkılarından dolayı Köşk Belediyesine Kur'an Kursumumuz adına teşekkür ederiz” ifadeleri yer aldı. (ERDAL AYDIN)







 
Son Eklenen Haberler