Takip Et

SON DAKİKA

Ege'nin iki yakası bir araya gelecek

19 Şubat 2020, Çarşamba 17:30

     


Bodrum'un Kumbahçe Mahallesi'nde bu yıl üçüncüsü düzenlenecek olan İki Yaka Festivali için hazırlıklar başladı. Ege Kıyılarının ortak kültürüne sahip Yunan ve Türk vatandaşlarını bir araya getirerek ortak kültürü yaşatmak için yapılan festivalde müzikten yemeğe danstan resime çok sayıda etkinlik yapılacak.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

ORTAK KÜLTÜRLER BU FESTİVALDE YAŞATILIYOR

Ege Kıyılarında yaşayan Yunan ve Türk vatandaşlarını bir araya getirerek ortak kültürü yaşatmak için yapılan İki Yaka Festivalinin üçüncüsü 9, 10, 11 Nisan'da düzenlenecek. Festival hazırlıklarına başladıklarını belirten Kumbahçe Mahalle Muhtarı Nil Taşkıran, "Daha önceki senelerde karşı adadan gelen misafirlerimizi ağırladık. Kumbahçe Mahallesi daha önce Girit Mahallesi'ymiş. Karşı adayla çok ortak kültürümüz var. Benzer gelenek ve göreneklere sahibiz. Bunları yaşatmak için İki Yaka Festivalini düzenlemeye karar verdik" dedi.

Festival kapsamında birçok etkinliğin yapılacağını belirten Taşkıran, "Festivalde yemek yarışması, lokma dökme, folklor gösterileri, müzik, dans gibi birçok etkinlik yapılacak. Sanatçıların vereceği konserle katılımcılara müzik ziyafeti verilecek. Karşı adadan gelen sirtaki grubu gösteri yapacak. Sahile stantlar kurulup yöresel lezzetlerin satışı sağlanacak" diye konuştu.

Yapılan festivalin yaz sezonuna geçiş için önemli olduğunu ifade eden Taşkıran, "Kışın Bodrum çok sakin oluyor. Festivali Nisan ayında yaparak hem Nisan ayının hareketlenmesini hem de kıştan kalan ölü toprağını üzerimizden atılmasını sağlıyor, yaz sezonuna hazırlanıyoruz" dedi.

BODRUM'U ÖZLEYENLERİ DAVET ETTİLER

Organizasyon için çalışmalar yapan Bodrum Kültür Turizm ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Dağoğlu, "Geçtiğimiz yıllarda yaptığımız festivallerle Yunan adalarından gelen misafirlerimizle Bodrum çok şenlendi. Bu sene de festivalimiz çok renkli olacak. Nisan ayında yapılacak olan festivale Bodrum'u özleyenleri bekliyoruz" diye konuştu. (DUYGU DİLEK)


HABER VİDEOLARI






 
Son Eklenen Haberler