Takip Et

SON DAKİKA

Dünya Çocuk Hakları Günü Söke’de kutlandı

18 Kasım 2016, Cuma 17:06

     


Söke’de 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü çeşitli etkinliklerle kutlandı. Ellerinde günle ilgili dövizler taşıyan çocuklar, büyüklerinin çocuk haklarına karşı daha duyarlı ve saygılı davranmasını istediler.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü kutlamalarında çocuklar, kendi haklarına dikkat çekti. Söke Kaymakamlığı öncülüğünde Sosyal Hizmetler Müdürlüğü, Söke Belediyesi, Kent Konseyi, Milli Eğitim Müdürlüğü, Emniyet Müdürlüğü ve Orman İşletme Şefliği'nden oluşan komisyon tarafından düzenlenen etkinlikler, Cumhuriyet Meydanı'nda başladı. Burada çocuklar tarafından Çocuk Hakları Bildirgesi okundu.

Ardından Söke Belediyesi Çok Amaçlı Toplantı Salonu'nda kutlama programına geçildi. Programda günün anlam ve önemine ilişkin konuşma, şiir ve skeçler yer aldı. Çocukların istek ve beklentilerinin dinlendiği etkinlikte şarkılar söylendi. Programın sonunda 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü nedeniyle düzenlenen okullar arası resim, şiir ve kompozisyon yarışmasının ödülleri verildi. Resim dalında Nepahat Alpan İlkokulu'ndan Zeynep Eylül Ertuğrul birincilik, Vakıfbank İlkokulu'ndan Bengü Bozkurt ikincilik, Vakıfbank İlkokulu'ndan Rüya Şengül üçüncülük ödülünü aldı. Şiir dalında İmam Hatip Ortaokulu'ndan Ceren Şerbet birincilik, Özel Söke Ortaokulu'ndan Aymina Er Sarızeybek ikincilik, Fevzipaşa Ortaokulu'ndan Arda Alaçamlı üçüncülük ödülünü aldı. Kompozisyon dalında dereceye giren Adnan Menderes Mesleki Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Damla Üçgen de ödülüne kavuştu.

Etkinliklere İlçe Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Serbil Gül Bakır, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ünat Aydın, Söke Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Neriman Arslan, Söke Kent Konseyi Başkanı Muzaffer Ceylan da katıldı. (BURHAN CEYHAN)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler