Takip Et

SON DAKİKA

Tek koluyla kağıt toplayarak geçimini sağlıyor

18 Ekim 2016, Salı 08:57

     


Çolak koluyla kağıt toplayarak geçimini sağlıyor.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Karacasu’da 11 yıl önce geçirdiği iş kazasında bir kolunu kaybeden 50 yaşındaki evli ve üç çocuk babası Ramazan Özen, geçimini sokaktan kağıt toplayarak sağlıyor.

Karacasu’da faaliyet gösteren bir deri firmasında çalıştığı sırada bir kolunu iş makinesine kaptırıp hem kolsuz hem işsiz kalan Ramazan Özen, 7 yıl önce satın aldığı ATV ile sokaklardan topladığı karton, kitap ve gazeteleri, kilosu 20 kuruştan kağıt fabrikalarına satarak geçimini sağladığını söyledi. Özen, “Boş durmayı sevmiyorum. İş kazası geçirip kolumu kaybettikten sonra 4 sene çalışamadım. Malulen emekli oldum. Ancak bir süre sonra boş durmaktan sıkıldım. Çocuklar büyüdükçe masrafları arttı. Bir şeyler yapmak istedim. 'Tek kolumla ne yapabilirim' derken bir arkadaşın tavsiyesi üzerine kağıt toplamaya başladım. Her gün ATV ile sokak sokak gezip kağıt topluyorum. Böylece günlük cep harçlığımı da çıkarmış oluyorum” dedi.

ORMAN DOSTU

Yaptığı iş sayesinde çevre ve ormanların korunmasına da katkı sunduğunu ifade eden Özen,“Kağıt atıkları, çöpe gideceğine geri dönüşüme kazandırmış oluyorum. Bir ağaç kolay yetişmiyor. Yaklaşık 50 yılda yetişiyor. Topladığım her bir kağıt ile ormanları kurtarmış oluyorum”diye konuştu.

KİMSEYE MUHTAÇ OLMAMAK İÇİN ÇALIŞIYOR

Günde ortalama 50 ile 100 kilo arasında topladığı kağıtları 15-20 kuruştan sattığını belirten Özen, duyarlı vatandaşların evlerindeki gazete, kitap gibi kağıtları kendisine vererek yardımda bulunduğunu, yaptığı iş sayesinde kimseye muhtaç olmadan yaşamını sürdürdüğünü söyledi. (GÜLAY ÖZTEKİN)

BİR RÜYAYI YAŞAMAK İÇİN İZLEYİN







 
Son Eklenen Haberler