Takip Et

SON DAKİKA

Gelmeden ders verdi

18 Ekim 2016, Salı 08:58

     


Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'ın Özel Kalemi'ne "Aydın Üniversitesi'nin Eğitim Yılı Açılış Törenine katılalım" talimatı yanlış anlaşılınca, 25. yılını kutlayan Aydın Adnan Menderes Üniversitesi'nde ilk dersi Bakan'ın vereceği duyuruldu, davetiyeler basıldı. Fakat Bakan Yılmaz o gün Aydın'a gelmeyecek, İstanbul'a gidecek.

 (FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Geçen hafta Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Basın ve Halkla İlişkiler Bürosu'ndan basın kuruluşlarına gönderilen elektronik postayla, bu yıl 25. kuruluş yıldönümünü yıl boyunca düzenleyeceği etkinliklerle kutlayacak olan ADÜ'nün yeni akademik yılı açılış töreninin, 20 Ekim Perşembe günü gerçekleşeceği, Tralleis Meydanı'nda başlayacak etkinliklerin, Atatürk Kongre Merkezi'nde devam edeceği bildirildi.

Basın kuruluşlarına gönderilen davette, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'ın, ADÜ'lü öğrencilerle buluşarak ilk dersi vereceği de duyuruldu. Gazeteler ve yayın kuruluşları, ADÜ Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan'ın üniversite hakkında verdiği bilgileri de içeren "ADÜ'de ilk dersi Bakan Yılmaz verecek" başlıklı haberler kullandı. Üniversitenin resmi internet sitesinde de bu yönde yayınlar yapıldı.

DAVETİYELERE 'BAKAN GELECEK' YAZILDI

Bakan Yılmaz'ın da katılacağı Akademik Yıl Açılış Töreni için, Aydın Adnan Menderes Üniversitesi'nde hummalı bir hazırlık başladı. Aydın protokolüne de, ADÜ Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan'ın imzasını taşıyan "Milli Eğitim Bakanımız Sayın İsmet Yılmaz'ın teşrifleriyle gerçekleşecek üniversitemizin 25. Yıl Akademik Açılış Törenini onurlandırmanızı dilerim" yazılı davetiyeler gönderildi.

YANLIŞLIK DÜN ANLAŞILDI

ADÜ yetkilileri, Aydın Milletvekillerine gönderdikleri davetiyelerle yetinmeyerek dün telefonla katılım teyidi almaya çalışınca, bakanlık kaynaklı trajikomik yanlışlık ortaya çıktı.

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'ın, Özel Kalemi'ne, "Aydın Üniversitesi'nin Eğitim Yılı Açılış Törenine katılalım" şeklinde verdiği talimatın yanlış anlaşıldığı, bu talimat üzerine Bakanlık Özel Kalemi'nin ADÜ'yü bilgilendirdiği, fakat Bakan Yılmaz'ın kastettiği üniversitenin aynı gün açılış töreni düzenleyecek olan İstanbul'daki  Aydın Üniversitesi olduğu anlaşıldı.

20 Ekim Perşembe günü Adnan Menderes Üniversitesi'nde değil, Aydın Üniversitesi'nde ilk dersi verecek olan Bakan Yılmaz, talimatı sonrası yaşanan bu yanlışlıklar silsilesi ile bir bakıma kendi bürokratlarına ve ADÜ yetkililerine de unutulmaz bir ders vermiş oldu. (EMİN AYDIN)

BİR RÜYAYI YAŞAMAK İÇİN İZLEYİN







 
Son Eklenen Haberler