Takip Et

SON DAKİKA

Didimliler, Özelleştirme İdaresi'ne devredilen alana sahip çıktı

18 Ekim 2016, Salı 08:05

     


Didim’deki sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar, mülkiyeti Hazine’ye ait olan ve imar planlarına rekreasyon alanı olarak işaretlenen 1020 parselin Hazine’den alınarak, Başbakanlık Özelleştirme İdaresi'ne verilmesine tepki gösterdi. Vatandaşlar, 120 dönümlük alanın kullanım amacı konusunda endişelerinin olduğunu belirterek bu yerin yeşil alan olarak kalmasını istedi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Didim’in Altınkum Mahallesi’nde bulunan ve planlarda rekreasyon alanı olarak gösterilen Hazine'ye ait 1020 parsel, özelleştirme kapsamına alınarak Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’na devredildi. Özelleştirme İdaresi’nin burayı bir şirkete sattığını iddia eden Didim’deki sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile Didimliler, bu duruma tepki gösterdi.

“HALK BİLGİLENDİRİLSİN”

Didim Demokrasi Platformu adına konuşan Haydar Pınarbaşı, “Buranın muhatabı kimse ve ne yapılmak isteniyorsa Didimlilere bilgi verilsin. Biz buranın birilerine peşkeş çekilmesini asla istemiyoruz. Elimizden gelen mücadeleyi de vereceğiz ama önce muhatabını bulalım” dedi.

Burasıyla ilgili daha önce Didim Belediyesi’nde bir toplantı düzenlendiğini ifade eden Pınarbaşı, “Didim Demokrasi Platformu ve Didimliler olarak burayla ilgili kamuoyunun bilgilendirilmesini istiyoruz. Biz burasının nefes alınabilecek bir yer ve kamuya ait hazine arazisi olarak kalmasını istiyoruz. Her kurum, kendi çalışmasını yürütecektir. Biz de Didimliler olarak buraya sahip çıkmak için gerekli çalışmaları yapacağız” diye konuştu.

“PLANDA YEŞİL ALAN GÖRÜNÜYOR”

Didim’deki 1020 parselin 1988 yılında yeşil alan olarak işlendiğini kaydeden Didim Çevre Platformu (DİÇEP) Sözcüsü Türker Ertuncay da bugün burasının satılarak betonlaştırılmak istendiğini söyledi. Planlayıcıların 1988 yılında her yanı boş olan Didim’de olası yeşil alan ihtiyacına karşı 120 dönümlük bu alanı kurtarmaya çalıştıklarını hatırlatan Ertuncay, “Bugün yeşile ve giderek temiz havaya, oksijene muhtaç kalma yolunda hızla ilerleyen Didim’in de içinde olduğu memleketi idare edemeyenler, batık tüccar gibi eldeki yeşil alan potansiyellerini bile satıyorlar” ifadesini kullandı.

DİÇEP Sözcüsü Ertuncay, şunları kaydetti: “Didimliler olarak bu hazine arazisinde kendi yararımıza yapılabilecek bir şeyler olduğunu düşünüyor ve istiyoruz. Burası, bürokrasi içerisinde siyasete kurban edilecek bir yer değil, aksine Didim ve Altınkum’un nefes alacak yeri. Yapılaşmaya açılırsa, buraya da kuleler dikilir ve sonra hiç kimse nefes alamaz. Sonrasında Didim’i 'turizm kenti' diye nasıl pazarlarlar, buraya nasıl turist çağırırlar, orasını bilemeyiz. 1020 parsel, Didim’de yaşayan bütün insanların olduğu gibi turizmcilerin de ekmek kapısı. Bu yeşil alan betonlaşırsa, Didim’de turizm kalmaz. Sadece büyük şehirlerde olduğu gibi burada da kent otelleri olur.” (EDİZ VERDİOĞLU)

BİR RÜYAYI YAŞAMAK İÇİN İZLEYİN







 
Son Eklenen Haberler