Takip Et

/>

SON DAKİKA

Didim'de kadına şiddete protesto

18 Ekim 2016, Salı 14:11

     


Didim Kibele Kadın Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği üyeleri, düzenlediği basın açıklamasıyla kadına şiddeti protesto etti.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Didim Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan Didim Kibele Kadın Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği üyesi yaklaşık 30 kişi, 22 yaşındaki Senem Zeybek ile 45 yaşındaki annesi Saniye Özdemir’in önceki hafta gözü dönmüş bir eş tarafından pompalı tüfekle katledilmelerini kınadı.

Son dönemlerde artan kadın cinayetlerini ve kadına şiddeti protesto eden kadınlar, “Dünya ve Türkiye’de kadınlara yönelik şiddet her geçen gün artmaktadır. Ülkemizde kadınlar, işyerinde, evinde, hastanede, okulda kısacası yaşamın her alanında şiddete maruz kalmaktadır. Şiddetin dili, dini, ırkı yok, şiddetin saati yok” dedi.

Kadınlar adına basın açıklamasını okuyan Didim Kibele Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Nurhan Karadeniz, Didim'de, İstanbul’da ve Bitlis’te meydana gelen kadına şiddet olaylarını kınayarak, “9 Ekim’de şiddet Didim’de vuku buldu. Didim'de yaşayan bir çocuk annesi Senem Zeybek, bir süre önce eşi Nazmi Zeybek ile tartışıp evi terk etti. Barışmak için eşinin sığındığı kayınvalidesinin evine giden koca, eşini ve kayınvalidesini pompalı tüfekle katletti. Bu olay kadınların sığınma evi ihtiyacını bir kez daha gözler önüne sermektedir. Pompalı tüfekle cinayet işledikten sonra kaçan 35 yaşındaki Nazmi Zeybek, Didim İlçe Emniyet Müdürlüğü’ndeki işlemlerinin ardından sevk edildiği adliyede tutuklandı” dedi.

“CEZAİ İNDİRİMLER İLE PEDOFİLİ MEŞRULAŞTIRIYORLAR”

İstanbul'da halk otobüsünde şort giydiği için darp edilen Ayşegül Terzi’nin olayını da kınayan kadınlar, şunları söyledi: “Olaydan sonra saldırgan Abdullah Çakıroğlu'nun, ‘Giydiği şort ortama uygun değildi. Bu nedenle sinirlenip hareketi yaptım’ dediğini öğrendik. Bir kadının giysisinin ortama uygun olmadığına karar verilmiş ve cezası kesilmişti. Başbakan Binali Yıldırım ise olayı ‘Hoşuna gitmeyebilir, mırıldanırsın’ diye değerlendirdi. Oysa bizler, etrafımızda kediler hariç mırıldanan kimseyi istemedik. Yine Bitlis’te 14 yaşında imam nikahı ile evlendirilen ve 15 yaşında bir kız çocuğu doğum yapmasının ardından beyin kanamasından hayatını kaybetti. Basında 3.sayfa haberi ‘Hayatlarının sonu’ olan hep kadınlar. Erkek yargı, sorumluları bulmak yerine cezai indirimler ile pedofili meşrulaştırıyorlar.” (EDİZ VERDİOĞLU)

BİR RÜYAYI YAŞAMAK İÇİN İZLEYİN

 







 
Son Eklenen Haberler