Takip Et

SON DAKİKA

Aydın itfaiyesi kan bağışında bulundu

18 Ekim 2016, Salı 14:44

     


Aydın Büyükşehir Belediyesi İitfaiye Daire Başkanlığı çalışanları, Kızılay'a kan bağışında bulundu. Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, kan bağışına her zaman destek verdiklerini söyledi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Aydın Büyükşehir Belediyesi İitfaiye Daire Başkanlığı'nda yapılan kan bağışına Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Türk Kızılayı Aydın Şube Başkanı Bekir Sıtkı Pekmezci, Aydın İtfaiye Daire Başkanı Serdar Adanır ve itfaiye personeli katıldı. Kan bağışı kampanyasına her zaman destek verdiklerini ifade eden Başkan Özlem Çerçioğlu, “Kızılay ile ilgili çalışmalara her zaman desteğimiz sürüyor. Kan alma merkezleri şehrin her zaman işlek yerlerinde olduğunu için bundan dolayı görünüm açısından da çok güzel olmalı. Kızılaya kan alma merkezi kuralım” dedi.

Türk Kızılayı Aydın Şube Başkanı Bekir Sıtkı Pekmezci de, itfaiye çalışanlarına teşekkür ederek, “Aydın son yıllarda kan vermede Türkiye birincisi oluyor. Aydın’daki konteynırımız da Türkiye’de en fazla kan alınan yer oldu. Biz oranın konteynırdan çıkartılıp küçük bir kulübe olmasını istiyoruz. Türkiye’ye de örnek bir proje olmasını istiyoruz. Gelişmiş ülkelerde kan alımı yüzde 5’tir. Türkiye’de bu oran yüzde 2.5’tir. Aydın’ın ortalaması ise yüzde 4.5’tir. Yani Aydın, Türkiye ortalamasının üstünde ve gelişmiş ülkelerin seviyesine yaklaşmış durumda” diye konuştu.

Aydın İtfaiye Daire Başkanı Serdar Adanır da, yılın belli aylarında kan bağışı kampanyası düzenlediklerini belirterek şunları söyledi: "Aydın itfaiyesi olarak sosyal projelere her zaman destek vermekteyiz. Bugün de çalışanlarımız kızılaya kan bağışında bulundu." (MEHMET AKİF SÜTÇÜ)

BİR RÜYAYI YAŞAMAK İÇİN İZLEYİN







 
Son Eklenen Haberler