Takip Et

SON DAKİKA

Bol kimyonlu bir hikaye: Vikikoko

18 Eylül 2020, Cuma 13:29

     


ABDTurkish Kitchen ve Bey Şiş Kebap'ta çalışan Çineli Levent Çağlar, memleketinde açmış olduğu 'Vikikoko' adlı kokoreç işletmesi ile damak tadına önem verenlerin adresi oldu.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Çine'de doğup büyüyen Levent Çağlar, uzun yıllar İzmir, İstanbul, Amerika Birleşik Devletleri, Bulgaristan'da uluslararası taşımacılık hizmetlerinde çalıştıktan sonra 55 yaşında memleketinde hayalini kurduğu kendi iş yerini açtı. Mesleği gereği yiyecek ve içecek sektörünü önemseyen ayrıca bir süre Amerika Birleşik Devletleri'nde kaldığı süre zarfında Turkish Kitchen ve Bey Şiş Kebap çalışma ve tecrübe edinme fırsatı bulan Levent Çağlar, Çine Adnan Menderes Bulvarı üzerinde 'Vikikoko' adlı iş yerinde hemşehrilerine hizmet vermeye başladı.

VİKİKOKO'DA ÖNCELİK HİJYEN VE DAMAK TADI

Eşi ile birlikte kokoreci çok sevdiklerini ve farklı mekanlarda farklı kokoreç kültürlerini tanıyarak lezzetlerini tattıklarını belirten Levent Çağlar, "Kokoreç insanımızın vazgeçilmez bir damak tadı. Artık sadece arabalarda ekmeğin arasına konularak servis edilmiyor. Farklı farklı kokoreç türleri var. Kokoreç kültürü artık çok gelişti. Atomu, kuzusu, danası, kelebeği, İstanbul'u, İzmir'i, Beyoğlu'su domateslisi buna benzer bir çok çeşidi var. Hayalini kurduğum iş yerimde öncelik titizlik ve damaklarda hoş bir tat bırakabilmek. Amacımız sadece karın doyurmak değil. İlçemizde vatandaşlarımızın ailece giderek rahatlıkla bu lezzetleri tadabileceği mekanın eksikliğini vermiş olduğumuz hizmetimiz ve gayretimiz ile gidermeye çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

VİKİ'NİN BİR HİKAYESİ VAR

'Vikikoko' isminin çocuklar tarafından çok beğenildiğini ve çocukların işyerinin logosunu görünce çok mutlu olduklarını ifade eden Levent Çağlar, 'Vikikoko'nun bir hikayesi olduğunu söyledi. Kendi lakabının 'Viki' olduğunu söyleyen Levent Çağlar, ona bu lakabı ise Çine'de uzun yıllar polis olarak görev yapan şimdiki Türk Hava Kurumu Çine Şube Başkanı Sabahattin Eryalçın taktığını belirtirken, "Özellikle çocuklar ismimize ve logomuza bayılıyor. Bizlerde onlara temiz hizmet verebilmek için çabalıyoruz. 'Viki' bir çizgi film kahramanı ve en önemli özelliği ise akıllı oluşu. Sabahattin amca beni küçükken çok sever ve akıllı çocuk yerine beni 'Viki' diye çağırırdı. O günden bugüne de lakabım 'Viki'dir" şeklinde konuştu. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler