Takip Et

SON DAKİKA

Kocasının mirasına sahip çıktı

18 Temmuz 2017, Salı 09:30

     


Gelişen teknolojiyle birlikte özel kalıp dikilen ayakkabılara ilgi azalırken, ayakkabıcılık mesleğinin son ustaları mesleği bırakmamakta ayak diretiyor. 40 yıldır özel dikim ayakkabı işiyle uğraşan Gülay Bürker, kocasından miras kalan mesleği devam ettiriyor.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

İncirliova'nın Acarlar Mahallesi'nde yaşayan ve eşinden öğrendiği ayakkabıcılık mesleğini, eşi öldükten sonra da sürdüren 58 yaşındaki 3 çocuk annesi Gülay Bürker, eski belediye hal dükkanlarındaki iş yerinde ayakkabı tamiratı, yeni ayakkabı çekimi bunların yanında da şemsiye bezleri dikimi yapıyor.

 

“İŞİMİ SEVEREK YAPIYORUM”

Yaklaşık 40 yıldır el işi ayakkabı dikim ve tamir işi yaptığını söyleyen Bürker, "Eşimin vefatının ardından oğlumla beraber çalışıyorum. Şemsiyelerin iskeletini oğlum yapıyor bezlerini ben dikiyorum. Eşim rahatsızlandığında tek başıma çalıştım. Burada bir kadın olarak ilk başlarda biraz zorluk çektim. Sonradan alıştım eşimin mesleği, severek yapıyorum. Eşimle çalışmak daha zevkliydi. Şimdi tek başıma kalınca sıkıcı oluyor” dedi.

 

Kanserojen madde içeren malzemeler kullandığını dile getiren Bürker, ayakkabı tamiratının zor bir meslek olduğuna değinerek mesleği torununa aktaracağını kaydetti.

 

“İŞLERİMİZ ESKİDEN DAHA İYİYDİ”

Çin piyasasının tamirata olan itibarını zedelediğini vurgulayan Gülay Bürker, “İnsanların fabrika üretimine ilgisinin arttığını, hasar gören ayakkabıların tamirini yaptırmak yerine 'atıp yenisini alırım' düşüncesinde. Sipariş üzerine ısmarlama iş yapıyorduk . Burada yetiştiremediğimiz işlerimizi eşimin Cabbar isminde bir motosikleti vardı ona yükleyip evde devam ediyorduk. Şimdi bizim diktiğimiz ayakkabı maliyete insanlar 3-4 çift ayakkabı alırım görüşünde. Eskisi gibi kazançta yok ancak harçlığımız çıkıyor. Kimseye muhtaç olmuyoruz” diye konuştu.(YAŞAR BAŞKURT) 

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...     







 
Son Eklenen Haberler