Takip Et

SON DAKİKA

Engelliler, engelsiz şehir hayali kuruyor

18 Temmuz 2017, Salı 13:14

     


Nazilli Engelliler Derneği (NAZENDER) Başkanı Tayfun Yazıcı, Nazilli Kent Konseyi Engelliler Meclisi Yönetimi olarak Engelsiz şehir Nazilli için yaptıkları bazı çalışmaları ve hedefledikleri projelerini anlattı. Engellilerin engelsiz şehir Nazilli için dikkati çeken projeleri arasında engelli nakil aracı, cep sineması ve engelsiz havuz gibi önemli projeleri yer alıyor.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

NAZENDER ve Nazilli Kent Konseyi Engelliler Meclisi olarak ‘Engelsiz şehir Nazilli’ için proje ve çalışmalarını kentin idarecileriyle paylaştıklarını belirten başkan Tayfun Yazıcı, engellilerin karşılaştıkları sorunların başında ulaşım sorunu geldiğini söyledi. Nazilli’de ulaşım zorluğu çeken engellilerin gündelik yaşamda bazı sıkıntılarla karşılaştıklarına dikkati çeken Yazıcı, “Oysa engellilerde diğer sağlıklı fertler gibi toplumun yararlandığı tüm olanaklardan bağımsızca yaralanma hakkına sahiptir. Bunun gerçekleşmesi için bilinçli sivil toplum kuruluşu anlayışı içinde kent idarecileri ve halkı bu konuda bilinçlendirerek, engelsiz bir şehir Nazilli için çalışmalara devam ediyoruz” dedi.

 

CADDE VE SOKAKLAR ENGELLİLERE UYGUN HALE GETİRİLİYOR

NAZENDER olarak, bu güne kadar evde engelli kalmasın projesi kapsamında ihtiyaç sahibi engelliler için 19 akülü aracı sahiplerine ulaştırdıklarını belirten Başkan Yazıcı, engelsiz cadde ve sokaklar projesi kapsamında Nazilli’deki kaldırımların iniş ve çıkışlarını engelli ve yaşlılar için uygun hale getirilmeye çalışıldığını ve bu çalışmaların halen devam ettiğini bildirdi.

 

ENGELSİZ BAHAR ŞENLİĞİ YAPILDI

Engellilerin diğer insanlar gibi sosyal yaşamın içinde olması için sosyal aktiviteler ve kültür gezileri düzenlediklerini aktaran Başkan Yazıcı, “Bu sosyal etkinlikler kapsamında, NAZENDER öncülüğünde Nazilli Engelliler Kent Meclisi, 2 resmi 4 özel Rehabilitasyon Merkezi ve Nazilli Belediyesinin katılımıyla birinci engelsiz Bahar şenliği yapıldı. Geleneksel olarak her yıl yapılmasını planladığımız şenliklerde tüm engelli camiası bir araya geldi ve gönüllerince eğlendi” dedi.

 

ENGELLİ NAKİL ARACI İSTİYORLAR

Dışarıdan gelerek 'engelliler adına yardım topluyoruz' diyerek insanların duygularını suiistimal edip engelliler üzerinden halksız kazanç sağlayanlarla mücadele edildiğini belirten Başkan Yazıcı, "Engelsiz şehir Nazilli için engelli nakil aracı ve tam donanımlı bir adet engelli minibüsü almak hedeflediğimiz projeler arasında. İçerisinde tekerlekli sandalyelerini minibüse almak için lift sistemi bulunan ve ayrıca asansörsüz binalardan engellileri indirip çıkarmak için akülü ve manuel merdiven tahliye araçları almak istiyoruz” dedi.

 

ENGELSİZ HAVUZ VE CEP SİNEMASI HAYATA GEÇECEK PROJELER ARASINDA

Engellilerin tekerlekli sandalyeleriyle havuza girecekleri engelsiz havuz projesini hayata geçirmek istediklerini belirten Yazıcı, ayrıca engellilere 15 günde ya da ayda bir olmak üzere 50’şerlik guruplar halinde Nazilli Belediyesi Mehmet Yüzügüler Kültür Merkezi’nde bulunan asansörle çıkılan cep sinemalarında, sinema keyfi yaşatmak istediklerini ifade etti. (GÜLAY ÖZTEKİN)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...     







 
Son Eklenen Haberler