Takip Et

SON DAKİKA

Aydınlılar 'Mevlana'yı çok sevdi

18 Temmuz 2017, Salı 12:34

     


Efeler Meşrutiyet Mahallesi Atatürk Bulvarı Aydın Devlet Hastanesi yakınında geçtiğimiz ay hizmete giren Kağan Pide’nin sahibi Faruk Toplu, yaptığı pidelerle Aydınlıların damak tadına hitap ediyor. Toplu, kendine has yaptığı pidelerin en beğenilenin ‘Mevlana’ pidesi olduğunu söyledi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Uzun yıllar İzmir, İstanbul ve Muğla’da çok ünlü restoranlarda çalıştığını söyleyen Faruk Toplu, Aydın’a kendi iş yerini açmanın mutluluğunu yaşadığını aktardı. Her yörenin ve her ustanın pide yapışının farklı olduğunu belirten Toplu, “Pideyle 13 yaşında tanıştım. Zamanla işimde ustalaşıp en iyi yerlere geldim. Pide, benim için özel bir yiyecek. Her şeyin pidesini yapmak mümkün ama hiçbirisinin lezzeti, Mevlana pidesinin yerini tutmuyor. Bu lezzeti tatmak isteyen herkesi bekliyoruz” dedi.

 

İŞİN SIRRI ZEYTİNYAĞI VE HAMURDA

Mevlana pidesinin yapımı hakkında bilgi veren Faruk Toplu, “Biz aslen Denizli Kaleli’yiz. Mevlana, İzmir’de meşhur bir pide. Aydın’da yapan var mı bilmiyorum. Mevlana pidesinin öncelikli sırrı hamurunun ince olması ve zeytinyağıyla marine edilmesidir. Pide içerisinde günlük olarak temin ettiğimiz, kaşar, kuşbaşı, kıyma ve isteğe göre de yumurta konuluyor. Bunların hepsi harmanlanarak bir süre bekletiliyor. Ondan sonra fırına verip kızardıktan sonra müşterilerimize veriyoruz.”

 

BALLI TAHİNLİ PİDESİ DE MEŞHUR

İşletmeci Toplu, ballı tahinli pidenin yapılışı hakkında da bilgiler vererek, “Güzel mayalanmış bir hamur tahinle yoğrularak yapılıyor. İçerisine arzuya göre, ceviz, antep fıstığı, fındık gibi malzemeler katılarak çeşitlendiriliyor. İsteğe göre de sade olarak tüketiliyor. Burada tahinin ve balın kıvamı çok önemli. Bizim pidemiz de gırtlağı ve mideyi yakma yaşanmaz” diye konuştu.

 

Kağan Pide'de pide çeşitlerinin yanı sıra kebap ve çorba çeşitlerini de bulmak mümkün. Ayrıca gelen her müşteriye pide öncesi ezme, haydari, tereyağı ve balon ekmeği ikram ediliyor. (HAKAN AKIN)

HABER VİDEOSU

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler