Takip Et

SON DAKİKA

''Özel hayata girersem çok kötü şeyler çıkarırım meydana''

18 Haziran 2021, Cuma 12:10

     


Gazeteci Atilla Dağıstanlı, Baş Başa programının konuğu oldu.

Gazeteci Atilla Dağıstanlı, tvDEN ekranlarında hafta içi her akşam izleyiciyle buluşan Gazeteci Emin Aydın'ın hazırlayıp sunduğu ''Emin Aydın'la Baş Başa'' programının konuğu oldu. Dağıstanlı, gündemindeki konuların yanı sıra, saldırıya uğrayan Didim Belediye Başkanı Deniz Atabay'la ilgili değerlendirmelerde bulundu.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

''KANITLAYAMAYACAĞIM HİÇBİR ŞEYİ BURADA SÖYLEMEM''

Dağıstanlı, ''Geçen programda Özlem hanımın Taşkın Demir'e benim başıma Ergun Poyraz'ı sen bela ettin sözünü söylemiştim ve şu anda da eminim Ergun Poyraz bizi izliyor, çünkü araştırmaya başlamış yalan mı doğru mu diye. Bence ben yalan mı söylüyorum, doğru mu söylüyorum diye araştıracağına Özlem hanıma sorsun, sen benim için böyle bir şey söyledin mi desin. Ben buradayım. Ben kanıtlayamayacağım hiçbir şeyi burada söylemem. 30 Mart 2008 tarihli Milliyet Ankara Bürosu'nun bir haberini elime geçirdim, Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan yazar Ergun Poyraz'ın, Jandarma İstihbarat Başkanlığı'ndan farklı tarihlerde para aldığını gösteren bir CD'nin, işçi partisinin binasında ele geçirildiği iddia edildi diyor. Benim hatırladığım bir şey var, bir süre önce Ergun Poyraz'ı Jandarma koruyordu. Niye Aydın'da başka bir gazetecinin JİTEM'le ilgili olduğu söylenmiyor da,Ergun Poyraz da söyleniyor? Ben buradan Ergun Poyraz'a sesleniyorum. Hiç kıvırmaya gerek yok, sosyal medyada adımı vererek bir yazı yaz ama hakaretlerini de içine koy, ondan sonra seninle hesaplaşalım diyorum ben'' dedi.

''MEYDAN BARIŞ ALTINTAŞ'A KALACAK''

Gazeteci Emin Aydın'ın, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun, Ergun Poyraz gibi geçim sıkıntısı yaşayan birine sahip çıkması, eşini, çocuğunu işe alıp, ona destek olması aslında önemli bir olay. Bu Özlem hanımın ne kadar yardımsever olduğunun bir göstergesi açıklamasına Dağıstanlı, '' Ben sana bir harita çizeyim. Şurayı tahta kabul et. Ergun Poyraz, Fatih Akkentli, Süha Bayırlı, Barış Altıntaş. Burada yem olarak kullanılan, tetikçi olarak kullanılan, figüran olarak kullanılan Ergun Poyraz. Kim kullanıyor bunu? Fatih Akkentli ve Barış Altıntaş kullanıyor. Süha hazır lokma, yut gitsin. Süha girmez bu kavgalara. Fatih Akkentli kendini öne çıkarmak için olağanüstü gayret gösteriyor. Ona da gel seninle bir röportaj yapalım dedim, Özlem hanım izin vermez dedi. Barış'ın tek güvencesi de ablam dediği Özlem hanım. Bunlar bir gün gına gelecek Poyraz'ın ipini çekecekler, Poyraz devreden çıkacak. Fatih, Barış'ın üzerine gelecek. Barış, emin adımlarla yürüyecek, Fatih gibi sahneye oynamıyor, alttan alttan gidiyor. Fatih Akkentli, düzeni ele geçirip, Özlem hanımın vazgeçilmez adamı olduğu an onun altındaki sandalye gidecek. Meydan Barış Altıntaş'a kalacak. Burada en akıllı davranan Barış, o da Özlem hanımın talimatıyla '' şeklinde yanıt verdi.

''PARTİ İÇİ DEMOKRASİ OLSA ÖN SEÇİM OLMAZ MI?''

Gazeteci Emin Aydın'ın, Eğer Mesut Özakcan Demokrat Parti'den aday olmasaydı, Cumhur İttifakı'ndan MHP Mesut Özakcan'ı aday gösterseydi ne olurdu sorusuna Dağıstanlı, '' Bağımsız kazanma şansı çok düşüktür ama Demokrat Parti'den de olsa aldığı hatrı sayılır bir oyu vardır. Mesut Özakcan'ın da Aydın'da taraftarı vardır. Adam CHP'den istifa edip, Demokrat Parti'ye geçti diye CHP'liğinden atmadı ki. CHP'de kalıp CHP'ye ihanet etmektense, dışarı çıkarım daha iyi dedi. Yanlış mıydı, yanlıştı. Doğru muydu, doğruydu onun kendisinindi, bedelini o ödeyecekti. Benim anlatmak istediğim CHP'NİN içerisindeki tek adamcılık oyunu partiye zarar veriyor, partiyi bozuyor. Ben CHP'ye verilen zarardan bahsediyorum, ben onun kavgasını veriyorum. Parti içi demokrasi olsa ön seçim olmaz mı? Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu bu partiyle atamayla İl Başkanı mı olur? '' ifadelerinde bulundu.

''KEMAL KILIÇDAROĞLU BİR PROJE''

CHP'nin en büyük zaaflarından bir tanesi kendi bünyesinden Genel Başkan yetiştirmemesi diyen Dağıstanlı, '' Bana Deniz Baykal dersen durur düşünürüm, Önder Sav dersen durur düşünürüm, Aydın Güven Gürkan dersen durur düşünürüm, bunlar hepsi partinin göbeğinden geldiler. Kemal Kılıçdaroğlu nerden geldi? Tepeden geldi. Bir proje, ben yine söylüyorum bir proje. Atsınlar beni partiden. Buraya niye geldi Kemal Kılıçdaroğlu? Verilen slogan neydi, Özlem Çerçioğlu'nun tekrardan adaylığını açıklayacaktı. Niye açıklayamadı? '' dedi.

''DENİZ ATABAY HAKKINDA İYİ BİR ŞEY DUYMADIM''

Dağıstanlı, ''2011-2012'lerde geldim ben Aydın'a. Deniz Atabay hakkında şimdiye kadar iyi bir şey duymadım. Peki gözümle gördüm mü, görmedim. Deniz Atabay'ın polise yumruk atarken videosunu çekmişler ama bana bu Deniz Atabay mıdır diye göster dersen gösteremem çünkü uzaktan çekmişler. Bana gönderen onu söylüyor ve şu anda bu video Aydın'da çok kişinin telefonunda var. Demek istediğim şu, balık baştan kokar. Aydın, hayatında hiç böyle onursuz, haysiyetsiz bir siyasi süreç yaşamadı. Rahmetli Cevat abinin Aydın'ın su kaynaklarında bayanlarla içki içip, muhabbet edip arkasından seçimi kaybetmesinin yazılı haberi var benim elimde. Skandaldı o zamanlar.Ne oldu, Aydın halkı Cevat abiyi seçmedi, bitirdi. Şimdi Didime'e bakıyorum Deniz Atabay hakkında bir sürü yazı var, bir sürü yalakası da var yanında'' diye konuştu.

''ÖZEL HAYATA GİRERSEM ÇOK KÖTÜ ŞEYLER ÇIKARIRIM MEYDANA''

Dağıstanlı, ''Bütün medya, bütün sağ duyu sahibi insanlar Atabay olayını başka gözle harekete geçiriyor. Bir başka bakış açısı da bana gelen şu, Deniz Atabay'ı tutuklattırmamak için Bülent Tezcan'ın adli mekanizmaya baskı yaptığını söylüyorlar. Çok ilginç bir şey daha geliyor, diyorlar ki, Özlem hanım uzak duruyor. Yani Özlem hanım Deniz Atabay'a sahip çıkıyor demiyorlar, uzak duruyor diyorlar. Bana gelenlerin kaynağının ismini vermem. Hayatımı kaybederim, kaynağımı vermem. Bunu yaptığım için ben 55 yılımı doldurdum. Hala daha bana ihbarlar geliyorlar. Ben özel hayata girmek istemiyorum. Ben özel hayata girersem çok kötü şeyler çıkarırım meydana'' dedi.

''GAZETECİ BELEDİYE BAŞKANI'NI ÖVMEZ''

Gazeteci Belediye Başkanı'nı övmez diye konuşan Dağıstanlı, '' Gazeteci Vali'yi övmez,Gazeteci Bakana yalakalık yapmaz, yapıyorsa bir avantası vardır. Geçen haftaki programda söylediklerimin arkasından Büyükşehir Belediyesi'nin değişik yerlerinde çalışan arkadaşlar var. Dediklerinin hepsi doğru diyorlar bana. Biz onaylayamıyoruz diyor, sürülürüz diyor, yok ediliriz diyor. Sen insanları ekmeğiyle, çocuğuyla kıstırırsan, geçen hafta söylediğim gibi Goebbels olursun. Çakma, yalakalı basın da sana yardım eder. Aydın'da selam vermek istemediğim gazeteci geçinenler var. Ben mesleğime saygılıyım. Sen mesleğime ihanet et, seninle savaşırım '' şeklinde konuştu. (SELİME AYDEMİR)







 
Son Eklenen Haberler