Takip Et

SON DAKİKA

'Büyükşehir Belediyesi' Ata'ya saygısızlığa 'Dur' dedi

18 Haziran 2017, Pazar 16:07

     


Cadde ve bulvarlar yasa gereği Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluğuna geçmesine rağmen Kuyucak Belediyesi’nin ilçedeki bir caddede bulunan Atatürk resmini ve sözünü kaldırması, tepkilere neden oldu.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Aydın Büyükşehir Belediyesi’nden konuya ilişkin yapılan açıklamada, kanunsuz müdahaleye izin vermeyerek gerekli idari makamlara yazılı bildirimlerde bulunarak 5216 Sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunu gereğince kendisine ait olan cadde ve üzerindeki kamu mallarına yapılan müdahalelerin engellenmesini talep ettiği belirtildi.

Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan yasal bildirim ve başvurular sonucunda, Büyükşehir’in ekipleri Atatürk Takı’nı yerine koymak için harekete geçti. Kuyucak Belediyesi’nin iş makinaları İnönü Caddesi’ni ulaşıma kapatarak Büyükşehir Belediyesi’nin ekiplerinin çalışmasına engel olurken, Emniyet güçleri olaya müdahale etti. Olayda kanuni görevini yapmaya çalışan Aydın Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı ve Zabıta Daire Başkanı darp edildi.

Büyükşehir Belediyesi çalışanları olaya ilişkin görüntü ve kayıtlarla birlikte kendilerine yapılan saldırıyla ilgili olarak suç duyurusunda bulundu.

Aydın Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, “Yaşananlarla ilgili gerekli suç duyurusunda bulunduk. İlgili idari makamlara, yetki alanımıza ve kamu malına yapılan yasa dışı müdahalelerin durdurulması başvurularımızı yaptık. En kısa sürede tüm ekiplerimiz ile kanunun bize verdiği görevi yerine getireceğiz ve Kuyucak Atatürk Takı’nı yerine takacağız. Yaşanan kanun dışı ve müessir olayların tekrarlanmamasını ümit ediyoruz” diye konuştu.

(HABER MERKEZİ)

Çerçioğlu, Atatürk resminin indirilmesine müdahale etti

Ertürk: TAK'ı biz yenileyeceğiz

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler