Takip Et

SON DAKİKA

Buharkent'te bisiklet yaygınlaştırılacak

18 Mayıs 2017, Perşembe 14:41

     


Buharkent'te geleneksel olarak düzenlenen halk toplantılarının yedincisi belediye nikah salonunda gerçekleştirildi. Toplantıya katılan Buharkentliler, Kaymakam Mehmet Deniz Arabacı, Belediye Başkanı Mehmet Erol, Garnizon Komutanı Hakan Ataş ve Emniyet Amiri Fevzi Yurtsever'e çeşitli konulardaki isteklerini ilettiler.

 (FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Buharkent'tki halk toplantısı, 17 Mayıs Çarşamba günü saat 14.00'te belediye nikah salonunda gerçekleştirildi. Toplantıya katılan Kaymakam Mehmet Deniz Arabacı, Belediye Başkanı Mehmet Erol, Garnizon Komutanı Hakan Ataş ve Emniyet Amiri Fevzi Yurtsever ile idari amirler, muhtarlar, oda başkanları ve vatandaşlar, Buharkent'in sorunları üzerine görüş alışverişinde bulundu.

Motosiklet sürücülerinin güvenliğinin yine ana gündemi oluşturduğu toplantıda MOBESE kamera sistemi çalışmalarının başladığı bildirildi. Menderes Mahallesi Muhtarı Uğur Aynaoğlu, şiddetli yağışta su içinde kalan evlerde, Kaymakam Arabacı'nın girişimleri ile Aydın Büyükşehir Belediyesi ekiplerince hasar tespiti yapıldığını açıkladı. Engelli vatandaşların el işi çalışmalarının daha yoğunlaştırılması ve satış imkanı sağlanması kararlaştırıldı. Başkan Mehmet Erol, engellilerin, karayolu kenarına yapılan bungalovlarda ücret ödemeksizin satış yapabileceklerini söyledi.

 

20 ÖĞRENCİYE BİSİKLET HEDİYE EDİLECEK

Ziraat Odası Başkanı Naim Özdamar, jeotermal enerji üreten kuruluşların yol yapmak ve sistem kurmak amacıyla tarım arazilerine zarar verdiğini, çiftçileri mağdur ettiğini aktardı. Ortakçı İlkokulu Müdür Yardımcısı Tunay Gürçakır, ilçede bisiklet kiralama sistemi olması gerektiğini, bunun, özellikle üniversite öğrencileri için güzel bir aktivite olabileceğini belirtti. Bunun için de kiralık bisiklet ve bisiklet yolu talep eden Gürçakır, ayrıca kent konseyi kurulması ve Ramazan hayırları konusunda fikir sundu. Konuların değerlendirmeye alınacağı belirtildi.

Kaymakam Arabacı, bisikletle ilgili bir sosyal projesinin olduğunu duyurdu. Arabacı: "Derslerinde başarılı en az 20 öğrenciye, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığıyla bisiklet hediye edilecek. Çocuklar, televizyon ve bilgisayar başında büyümesin; sokakta oynayarak, sportif aktiviteler yaparak gelişsin istiyoruz. Bu projeye destek olmak için 'Ben de bir bisiklet almak istiyorum' diyen varsa, yardımlarını bekleriz" diye konuştu. Yine öğrenciler için, okullar kapanmadan önce Gelenbe Mesire Alanı'na gezi planladığı ifade edildi. (EBRU GÜLSOY)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler