Takip Et

SON DAKİKA

"Atatürk'e söylenen sözlere protesto edecek kalabalık bu kadar az olmamalı"

18 Mayıs 2017, Perşembe 11:30

     


Bir tv programında Atatürk’e ve manevi kızım dediği Afet İnan’a hakaret niteliğinde ithamlarda bulunulması üzerine Kuşadası’nda Atatürkçü Düşünce Derneği önderliğinde basın açıklaması yapıldı. Birçok sivil toplum kuruluşunun katıldığı basın açıklamasında, yeterince yoğunluğun olmamasına tepki gösteren Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı, “Kuşadası, Atatürk’ün anasına ve manevi kızına küfredilen bir olayı protesto etmek için toplanıyorsa, bu kadar olmamalı” dedi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Atatürkçü Düşünce Derneği Kuşadası Şubesi önderliğinde, CHP Kuşadası İlçe Başkanlığı, Vatan Partisi Kuşadası İlçe Başkanlığı, Türk Anneler Derneği Kuşadası Şubesi, Cumhuriyet Kadınları Derneği Kuşadası Şubesi, Türk Kadınlar Birliği Kuşadası Şubesi ve birçok sivil toplum kuruluşunun katılımıyla düzenlenen programa katılan Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı, programa yeterince katılımın olmamasına tepki gösterdi.

“KUŞADASI BÖYLE OLMAMALI”

Kuşadası Atatürk’ün anasına ve manevi kızına küfredilen bir olayı protesto etmek için toplanıyorsa, bu kadar olmamalı diyen Özer Kayalı, “Ülkede, Atatürk ve Atatürkçülük yavaş yavaş unutturulmaya çalıştırılıyor. Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamalarına sayılı günler kala biri çıkıyor televizyonda, Atatürk hakkında ağır sözler söyleyebiliyor. Ortaya bir laf atılıyor, oradan gelecek tepkilere göre tutum sergileniyor. Kuşadası bu kadar olmamalı. Kuşadası Atatürk’ün anasına ve manevi kızına küfredilen bir olayı protesto etmek için toplanıyorsa bu kadar olmamalı. Bu benim de kabahatim. Bu yavaş yavaş duyarsızlaştırıldığımızı gösteriyor. Algı yönetiminde başarılı oldular. Kim hangi yere varmak istiyorsa yavaş yavaş yaklaşıyor. Fakat enseyi karartmamak lazım. Biz az da olsak onlara yeteriz. Atatürk de bir avuç insanla yola çıktı. O bir avuç insanla ülkeyi aydınlığa çıkardı. Atatürkçülük demek onu anmak demek değil, onun düşünce yapısını eserlerini benimsemektir” dedi.

“BU VATAN YİĞİTLERE CENNET KOKUSU, HAİNLERE CEHENNEM KORKUSU OLACAK”

Atatürkçü Düşünce Derneği Kuşadası Şubesi Başkanı Nazan Bozkurt, “TV Net denilen bir kanalda ‘Derin Tarih’ isimli safsata bir programda Türkiye’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhuriyetimizin önemli şahsiyetlerinden Afet İnan’a inanılmaz hakaretlerde ve ithamlarda bulunulmuştur. Bakmayın siz ceza aldıklarına ya da soruşturma açıldığına. Emin olun ki, algı yaratıyorlar nabız ölçüyorlar. Çünkü örgütlü bir irticanın peşindeler. Uyanık olmalıyız, tetikte olmalıyız, Cumhuriyetimize sahip çıkmalıyız. Mustafa Kemal Atatürk’ün manevi hatırasına dil uzatan soysuzlar, hainler, haddini bilmez gafiller, ne yaparsınız yapın, ne Atatürk sevgisini, ne onun ilke ve devrimlerine olan inancımızı yüreğimizden söküp atamayacaksınız. Çünkü bizler Atatürkçü düşüncenin etrafında toplanan ışıklarız. Gün geldiğinde emin olun ki, sizi karanlığa gömeceğiz. Bir kez daha ant olsun ki, vatanımızı, yaşamımızı, hayatımızı borçlu olduğumuz Ata'mıza yer yarılmadıkça, gök delinmedikçe, ona kimsenin dil uzatmasına, eserlerini yıkmasına izin vermeyeceğiz. Sakın unutmayın bu vatan yiğitlere cennet kokusu, hainlere cehennem korkusu olacak” ifadelerini kullandı.

Atatürk ve manevi kızı Afet İnan’a söylenen ağır sözlere tepki olarak düzenlenen basın toplantısına, Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı, CHP Kuşadası İlçe Başkanı Nail Özazman, Vatan Partisi Kuşadası İlçe Başkanı Handan Ersin, CHP Kuşadası İlçe Kadın Kolları Başkanı Yıldız Köse, Atatürkçü Düşünce Derneği Kuşadası Şubesi Başkanı Nazan Bozkurt, Cumhuriyet Kadınları Derneği Kuşadası Şubesi Başkanı Müge İzmirlioğlu, Türk Kadınlar Birliği Kuşadası Şubesi Başkanı Rabia Özçiçek, Türk Anneler Derneği Kuşadası Şubesi Başkanı Tülay Mutlu, Kuşadası Belediye eski başkanı Esat Altungün ve vatandaşlar katıldı. (MEHMET ÇALIK)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler