Takip Et

/>

SON DAKİKA

Keşkekçi Hülya'nın iftar yemeği doldu taştı

18 Mart 2024, Pazartesi 14:25

     


Aydın’ın Efeler İlçesi Kuyulu Mahallesinde keşkekçilik yapan ve ‘Keşkekçi Hülya’ olarak bilinen Hülya Yardımcı ve eşi İsmail Yardımcı, 2014 yılında başlattıkları iftar yemeği geleneğinin 11'incisini gerçekleştirdi. Yaklaşık 4 bin kişinin katıldığı iftar yemeğinde misafirlere Aydın’ın yöresel düğün yemekleri, keşkek ve aşure ikram edildi.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

Kuyulu Örsdemir Balkan Ortaokulu bahçesinde ve spor salonunda Yardımcı Ailesi tarafından düzenlenen iftar programına Kuyulu ve Şevketiye mahallesi sakinlerinin yanı sıra, çevre ilçelerden de bir çok vatandaş katıldı.

Keşkekçi Hülya Yardımcı ile eşi İsmail Yardımcı, davetlileri kapıda tek tek karşıladı. Kur’an-ı Kerim ve duaların da okunduğu iftar sofrasında davetliler, yöresel düğün yemekleri, keşkek ve aşureden oluşan menü ile hep birlikte oruçlarını açtı.

"GÖNLÜ GÜZEL OLANIN YOLU DA GÜZEL OLUR"

İftar geleneğinin bu yıl 11'incisini düzenlediklerini söyleyen Hülya Yardımcı, "Ramazan’ın ilk pazarı eşimizle dostumuzla bunu yapmaya gayret ediyoruz. Allah nasiplerimizi kesmesin. Ama gurur verici. Sevenlerimle inşallah misafirlerimizi en iyi şekilde ağırlamışızdır. Yine dört bin kişinin katılım sağladığını söylüyorlar. Ben tam net sayıyı bilmiyorum. Önemli olan en iyi şekilde misafirlerimizi ağırlayabilmek. Çünkü iftar yemeği çok zor bir yemek. Aynı anda yedirmek aynı anda misafirleri oturtabilmek. O kadar zor bir şey ki. Ama bunu başarabilmek de güzel. Çok gururluyum. Bu mutluluğu Allah herkese nasip etsin. Bu mal işi değil gönül işi. Gönlümüz güzelse yolumuz da güzel. Olan ekmeği paylaşalım” ifadelerini kullandı. (SELİME AYDEMİR)


HABER VİDEOLARI






 
Son Eklenen Haberler