Takip Et

SON DAKİKA

Nazilli'de "Ev Işığı Projesi" ile 1 yılda 140 ihtiyaç sahibine ulaşıldı

17 Kasım 2016, Perşembe 11:38

     


Nazilli Belediyesi'nin gönüllü proje ekibi tarafından geçen yıl kasım ayında hayata geçirilen "Ev Işığı Projesi" ile ihtiyaç sahibi aileler sevindiriliyor. Geçen 1 yılda 250 evden ihtiyaç fazlası eşyayı toplayan 'Ev Işığı Projesi' gönüllü ekibi ihtiyaç sahibi 140 kişiye kullanılabilecek ev eşyaları ulaştırdı.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Kurumların ve şahısların kullanmaktan vazgeçtiği, kullanılabilir durumdaki beyaz eşya, elektronik eşya, mobilya, mutfak eşyası ve ev tekstili (yorgan battaniye gibi) eşyalarını toplayıp, ihtiyaç sahiplerine ulaştıran Nazilli Belediyesi Gönüllü Proje Ekibi, ihtiyaç sahiplerinin bilgilerini gizli tutarak projeyi sürdürüyor.

İhtiyaç fazlası eşyalarını vermek isteyen vatandaşların Gönüllü Proje Ekibi'ni bilgilendirmesinden sonra bu projede görevlendirilen personel, eşyaları bulunduğu yerden alıyor. Daha önceden tespit edilmiş ihtiyaç sahipleri varsa eşyalar doğrudan bu evlere götürülerek teslim ediliyor. Yoksa da eşyalar yeni ihtiyaç sahipleri belirleninceye kadar depoda bekletiliyor. Proje ilçeye okumaya gelen üniversite öğrencilerine de el uzatıyor. Projenin hedefinin, kaybolan sosyal ve kültürel değerlerimize sahip çıkarak dayanışma, yardımlaşma, imece gibi toplumu yüzyıllarca ayakta tutmuş olan kavramları yaşatmak olduğunu vurgulayan Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık; “Ev Işığı Projesi, toplumsal dayanışmayı ve yardımlaşmayı yaygınlaştırarak, Nazillimizde karşılıklı sorumluluk duygusunun gelişmesi için başlatılmıştır" dedi.

KARŞILIKLI MİNNET DUYGUSU

Proje kapsamında; kullanılabilir durumda, ihtiyaç fazlası olan her türlü ev eşyasının yerinden alınarak, ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldığını ifade eden Alıcık, " Ev Işığı Projesi, belediyemizin gönüllü personeli tarafından yürütülmektedir. Bu proje ile duyarlı vatandaşlarımızın ihtiyaç fazlası ve kullanılabilir durumda olan eşyaları evlerinden alınarak ihtiyacı olan vatandaşlarımıza ulaştırılmaktadır. Proje kapsamında vatandaşlarımız arasında karşılıklı minnet duygusunun oluşumundan öte vicdani ve manevi duyarlılığı güçlendirmeyi hedefliyoruz. Özellikle projenin yürütülmesi aşamasında vatandaşlarımız arasında gizlilik ilkesine riayet edilmesi konusunda hassasiyet gösterilmektedir. Projemizi hayata geçirdiğimiz günden itibaren çok sayıda eve ışık olduk. Bizi bu yolda en çok heyecanlandıran, yüzlerdeki gülümsemeye şahitlik etmek oldu. Nazilli Belediyesi tarafından uygulamaya geçirilen “Ev Işığı Projesi' doğrultusunda kullanılabilir eşyasını vermek isteyen vatandaşların kurumların ve ihtiyaç sahibi olan vatandaşların, Nazilli Belediyesi ile iletişime geçmesi gerekmektedir" diye konuştu. (SUAT DENİZ)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler