Takip Et

SON DAKİKA

Kadıkalesi kazıları için protokol imzalandı

17 Kasım 2016, Perşembe 09:16

     


Kuşadası Belediye Meclisi'nin eylül ayı toplantısında alınan karar doğrultusunda Kadıkalesi Kazı Başkanı Prof. Dr. Zeynep Mercangöz ile Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı arasında protokol imzalandı. Yapılan anlaşma doğrultusunda

Kuşadası Belediyesi'nin Kadıkalesi kazılarına iki yıl daha ayni ve nakdi yardım yapması kararlaştırıldı.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Kuşadası Belediyesi, 2001 yılından bu yana Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü'nden Prof. Dr. Zeynep Mercangöz başkanlığındaki bir ekip tarafından sürdürülen ve bölge tarihine ışık tutan Kadıkalesi kazıları için yeni protokole imza attı. Eylül ayı meclis toplantısında alınan karar doğrultusunda Kadıkalesi Kazı Başkanı Prof. Dr. Zeynep Mercangöz ile Özer Kayalı arasında iki yıl daha ayni ve nakdi yardımın yapılmasını öngören protokol imzalandı.

EFES'TEN DE ESKİ

İmza töreninde konuşan Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı, Prof. Dr. Mercangöz başkanlığındaki ekip tarafından büyük bir özveriyle sürdürülen kazı çalışmalarının bölgenin tarihi açısından büyük bir önem taşıdığını belirterek, "Yapılan çalışmalarla geçmişinin Efes’ten bile eski olduğu ve pek çok uygarlığa ev sahipliği yaptığı anlaşılan Kadıkalesi-Anaia Höyüğü, Kuşadası'nın en büyük tarihsel değerlerinden birisidir. Kuşadası Belediyesi olarak bu tarihsel ve kültürel hazinenin gün yüzüne çıkması için her türlü desteği vermeye devam edeceğiz" dedi.

Prof. Dr. Mercangöz, Kuşadası Belediyesi’ne kazı çalışmalarına verdiği destekten dolayı teşekkür ederek "Aldığımız bu destek sayesinde kazımızın ihtiyaçlarını karşılayarak çalışmalarımıza hız katacağız" diye konuştu. (MEHMET ÇALIK)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler