Takip Et

SON DAKİKA

Günlük ve haftalık daire kiralama tarih oluyor

17 Kasım 2016, Perşembe 09:08

     


Son zamanlarda Aydın genelinde yaygınlaşan günübirlik ve haftalık daire kiralama konusunda Kuşadası Kaymakamlığı çalışma başlattı. İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan genelde doğrultusunda harekete geçen kaymakamlık bünyesinde komisyon oluşturuldu.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Kuşadası Kaymakamlığı tarafından oluşturulan komisyon, kayıt dışı kazancın elde edildiği günübirlik ve haftalık kiralama uygulamasının önüne geçmek için çalışma başlattı. Kuşadası İlçe Emniyet Müdürlüğü, Kuşadası Belediyesi Zabıta Amirliği yetkilileri mahalle muhtarları ile bir araya gelerek yasa dışı yapılan uygulamanın önüne geçilmesi için yapılması gerekenleri anlattı. Halk Eğitim Merkezi'nde gerçekleştirilen toplantıda İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan genelge doğrultusunda dairelerini kısa süreli kiraya vermek isteyen mülk sahiplerinin yapması gereken işlemler anlatıldı.

GÜNÜ BİRLİK EVLERDE KALAN KİŞİLERİN KİMLİK BİLGİLERİNİN EMNİYETE BİLDİRİLMESİ ZORUNLU

Yetkililer, günü birlik ve haftalık kiralama uygulamasının yapılması için mülk sahiplerinin özel işletme ruhsatı alarak, otellerde uygulanan sistem gibi evlerde kalan kişilerin kimlik bilgilerinin emniyet güçlerine bildirilmesi gerektiğini belirtti. Apartman dairelerinde bu tarz uygulama yapmak isteyen kişilerin apartmanda yaşayan herkesten onay alması gerektiğini ifade eden yetkililer, "Kısa süreli kiralama yapmak isteyen mülk sahipleri özel işletme ruhsatı alarak vergiye tabi olmak zorunda. Gerekli başvuruları yaptıktan sonra bu şekilde çalışmaya başlayan mülk sahipleri, emniyetten alınacak özel şifre ile otellerde uygulanan sistem gibi, evlerde kalan kişilerin kimlik bilgilerini yetkilere bildirmekle yükümlü. Kısa süreli yani günlük, haftalık kiraya verilecek daire bir apartman dairesi veya site içerisinde bulunuyorsa, orada yaşayan vatandaşların onayını alarak, belediyeden gerekli ruhsatı alması gerekiyor. Aksi takdirde yasa dışı olarak değerlendiriliyor" diye konuştular.

YASA DIŞI KİRALAMA YAPANLARA 17 BİN 500 LİRA PARA CEZASI UYGULANACAK

İlgili makamlardan onaylar alınmadan kiralama işlemi yapan kişilere 17 bin 500 lira para cezası uygulanacağını belirten yetkililer, "Kısa süreli kiralama işleminin yapılabilmesi için gerekli olan hususlar net şekilde ortada. Bunun dışında bu işin yapılması durumunda kanuna aykırı iş yapıldığı için gerekli cezai işlemler uygulanacak" dediler.

"KAÇAK VE SUÇLULAR GENELDE BU TARZ YERLERİ KULLANIYOR"

Suç işlemiş ve hakkında yakalama kararı bulunan kişilerin bu tarz yerleri sıklıkla tercih ettiğini belirten yetkililer, "Bu işin maddi boyutundan ziyade güvenlik boyutu ön planda. Çünkü genelde kaçaklar ve suçlular bu tarz yerleri kullanıyor. Bu tarz yerlerde kalan kişiler bilinmediği için de denetleme yapılamıyor. Bunun ötesinde fuhuş için de bu tarz daireler tercih ediliyor. Tüm bunların önüne geçmek için bu tarz bir uygulama başlatıldı. O evlerde kim kalıyorsa bunlar denetlenecek ve gerekli incelemeler yapılacak" ifadelerini kullandılar. (MEHMET ÇALIK)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...

 







 
Son Eklenen Haberler