Takip Et

SON DAKİKA

Batık uçağa Meryem Ana heykeli

17 Kasım 2016, Perşembe 10:40

     


Dalış turizmini canlandırmak amacıyla Kuşadası açıklarında batırılan uçağa Meryem Ana heykeli yerleştirildi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

İlçede dalış eğitmenliği yapan Tağmaç Saraçoğlu, yaptığı açıklamada, geçen haziran ayında batırılan uçağa bir metre yüksekliğindeki Meryem Ana heykelini monte ettiklerini söyledi.

Saraçoğlu, dünyanın en büyük batık uçağının hem dalış turizmini canlandırmak hem de resif gibi kullanılmak üzere batırıldığına işaret ederek, "Bu heykelin yapılmasına Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu vesile oldu. Geçen hafta tamamlanan 45 kilogram ağırlığındaki, bir metre uzunluğundaki Meryem Ana heykelini uçağın içine, orta kısmına, dalgıçların kapıdan görebileceği bir bölgeye, saplama diye tabir edilen bir malzemeyle monte ettik dedi.

MERYEM ANA ZİYARETÇİLERİNİ BEKLİYOR

Saraçoğlu, uçağın su altı turizmine önemli katkı sağladığını belirterek, şunları söyledi: "Yerli ve yabancı turistlerimiz dalış yaparak Airbus A300 uçağını ziyaret ediyorlar. Yabancı misafirlerimizin daha çok ilgisini çekebilmek için böyle bir uygulama yapıldı. Airbus A300 uçağımız, zaten dünyaca konuşuldu. Şimdi eminiz ki bu heykelden sonra da adından uzun bir süre daha söz ettirecek. Meryem Ana denizde Airbus A300 batığının içerisinde misafirlerimizin ilgisini çekmek için bekliyor." (AA)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...

 







 
Son Eklenen Haberler