Takip Et

SON DAKİKA

Hastalannca 8 yıl çalıştığı hastaneye alınmadı

17 Ekim 2016, Pazartesi 08:39

     


Çine Devlet Hastanesi’nde görev yapan 28 yıllık sağlık çalışanı Elif Ceylan Kılıç, daha önce 8 yıl çalıştığı ve sorun yaşayarak ayrıldığı Efeler’deki Atatürk Devlet Hastanesi’nde, aşırı rahatsızlık şikayetiyle gitmesine rağmen acil servise alınmadı. Durumu valiliğe bildiren Kılıç, “Yöneticilerin talimatı ile hastaneye alınmadım” diyerek yardım istedi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Olay, Efeler’deki Atatürk Devlet Hastanesi’nde 1 Ekim günü yaşandı. İddiaya göre, 28 yıl çeşitli hastanelerde anestezi teknikeri olarak çalışan Elif Ceylan Kılıç, rahatsızlanarak gittiği Atatürk Devlet Hastanesi’nin acil servisine alınmadı. Nedenini sorduğunda ise görevliler, “Yöneticiler senin asla içeri alınmaman yönünde talimat verdi” dedi.

“ETİK DEĞİL” DEYİNCE…

Kılıç’ın yaptığı şikayetlerdeki anlatımına göre, sorunlar şubat ayında yaşanan “etik” tartışmasıyla başladı. Hastanede bazı doktorların anlaşamadığını, bu nedenle sık sık tartışma yaşandığını anlatan Elif Ceylan Kılıç, 2 Şubat 2016’da doktor E.O’nun bir başka doktor hakkında ameliyata hazırlanan hastaların yanında, “Yaşasın! O bu hastaneden gidiyor” diyerek sevindiğini, kendisinin de “Doktor hanım bu etik değil, işimize yoğunlaşalım” diye uyarıda bulunduğunu söyledi. Kılıç, bu tartışmanın ardından kendisine sürekli baskı yapıldığını öne sürdü.

“UYARI CEZASI KASITLIYDI”

Elif Ceylan Kılıç, kılık kıyafetinden nöbet saatlerine kadar birçok konunun irdelendiğini, rahatsızlığı nedeniyle giydiği ameliyat üniformasının bahane edilerek uyarı cezası verildiğini aktardı.

“BAŞHEKİM ÖYLE TALİMAT VERDİ”

Uyarı cezasının ardından 21 Temmuz 2016’da Kılıç’a, Çine Devlet Hastanesi’ne tayinin çıktığı bildirildi. Bu süreçte yaşadığı sıkıntılar nedeniyle rahatsızlanan Elif Ceylan Kılıç, olayı şöyle anlattı:

“1 Ekim Cumartesi günü saat 11.00’i geçiyordu. Şiddetli baş ağrısı, göz kararması ve halsizlik şikayetiyle, Atatürk Devlet Hastanesi acil servisine gittim. Oradaki herkesi tanıyorum. Oradaki güvenlik görevlisi, ‘Elif abla sen Çine’ye tayin olmuşsun. Başhekim Baykul Karakuş’un Elif Ceylan Kılıç’ı içeri almayacaksınız diye emri var’ dedi.”

O sırada tanıdığı bir doktoru görüp içeri girmek istediğini ifade eden Kılıç, güvenlik görevlisinin engeliyle karşılaştığını belirtti.

VALİ KOÇAK DEVREYE GİRDİ

Gözyaşlarını tutamayan ve rahatsızlığı nedeniyle konuşamayan Kılıç, hastaneden ayrıldı. Konuyla ilgili valiliğe ve savcılığa şikayette bulunan Kılıç için, Aydın Valisi Ömer Faruk Koçak'ın devreye girdiği ve şikayetin incelenmesi için görevlendirme yaptığı bildirildi. (NACİ ERİŞ)

BİR RÜYAYI YAŞAMAK İÇİN İZLEYİN







 
Son Eklenen Haberler