Takip Et

SON DAKİKA

'Atık toplama merkezi kurulsun'

17 Ekim 2016, Pazartesi 09:55

     


Ziraat Teknikeri Erol Yanıkoğlu, bazı çiftçilerin kullandığı zirai ilaçların ambalajlarını rastgele tarla kenarlarına, ark, dere ve çay yataklarına attığına dikkat çekerek, "Bundan dolayı da çevreye büyük zarar veriliyor. Farkında olunmadan atılan bu ambalajlardaki ilaç kalıntıları, sulama kanalları vasıtasıyla toprağa karışıyor. Bu da doğanın dengesini bozuyor, insan sağlığını olumsuz etkiliyor" dedi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

"DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ÖRNEK OLSUN"

Plastik kalıntıların 100 yılda doğaya karıştığını kaydeden Yanıkoğlu, "İlaç ambalajlarının toprağa gömülmesi son derece yanlıştır. Pil, kağıt ve cam toplama kutuları gibi köy ve mahallelere, su depolarının yanına ya da yol kenarlarına zirai atıkların toplanacağı çöp kutuları konulabilir. Bununla ilgili olarak Denizli Büyükşehir Belediyesi bir çalışma başlatmıştı. Aydın Büyükşehir Belediyesi'nden de konuyla ilgili çalışma yapmasını talep ediyoruz" diye konuştu.

"BİLİNÇ ARTIRILMALI"

Bozdoğan Ovası'nda önemli ölçüde zirai ilaç ambalajı atığının oluştuğunu ifade eden Yanıkoğlu, "Bu atıklar ile ilgili düzenli bir toplama ve bertaraf sistemi bulunmuyor. Bu durum, insan ve hayvan sağlığını tehdit ediyor ve önemli bir çevre kirliliği oluşturuyor. Bununla birlikte zirai faaliyetle uğraşan ve bu ilaçları kullanan kişilerin konuya duyarlı olması gerekiyor. Bununla ilgili olarak ilçe tarım müdürlüklerinin de çalışma başlatması gerekiyor" ifadelerini kullandı. (MEHMET AKİF SÜTÇÜ)

BİR RÜYAYI YAŞAMAK İÇİN İZLEYİN







 
Son Eklenen Haberler