Takip Et

SON DAKİKA

"Vatandaşa hizmet edin eziyet değil"

17 Eylül 2017, Pazar 13:37

     


İncirliova’da akıllı su sayacına 150 liralık su yüklemesi yaptıran bir vatandaş, parasının karşılığında 12 ton su yüklenince duruma tepki gösterdi. Kendisinden geçmiş yıllara ait katı atık bedelinden dolayı kesinti yapıldığı öğrenen Tuncay Üşenmez, borcunu ödemek istese de ödeyecek kurum bulamadı. Katı atık bedelinin kendisine tahakkuk edilmemesine rağmen kesinti yapılmasına sinirlenen Tuncay Üşenmez, “Ben para yatırmak için kurum kurum gezmek zorunda mıyım? Vatandaşa hizmet edin, eziyet değil” diyerek tepkisini dile getirdi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)                                                     

İncirliova Cumhuriyet Mahallesi Aykut Ozan Caddesi’nde oturduğunu ifade eden Tuncay Üşenmez, “Evimde akıllı saat denen su saati var. Suyun yüklemesini ASKİ’den gelerek yapıyoruz. İstediğimiz tutarda su yükletmek istediğimizi söylüyoruz görevliler suyu yükleyip tahsilat makbuzu veriyor. 2016 yılına gelene kadar bu şekilde yapmış olduğumuz su yüklemelerindeki tahsilat makbuzlarında katı atık bedeli diye belirtilen bir ibare mevcuttu. Tahsilat makbuzlarının içerisinde de bu rakamı ödemiş oluyorduk. 2016 yılında tahsilat makbuzlarından bu katı atık ücreti ibaresi kalktı. Daha sonra ilçe belediyesinden bu katı atık bedelinin 2 taksit halinde ödenebileceği söylendi. Buraya geldiğimde 125 lira 2016 senesinin katı atık bedelini ödedim. 2015 ve öncesini sorgulamama gerek yok. Çünkü daha önceki tahsilatlarda bu ibare vardı. Yani her su yüklediğimizde katı atık bedeli bizden otomatik olarak tahsil ediliyordu. Şimdi İncirliova ASKİ şubesine su yükletmeye geldim. 150 liralık su yüklenmesini talep ettim. 150 lira karşılığında 12 ton su yüklemesi yapıldı” dedi.

 

 

“150 LİRAYA 12 LİTREDEN DAHA FAZLA BENZİN ALIRIM”

ASKİ yetkilileri tarafından 200 kusur lira katı atık borcu olduğu için yeni yüklemelerimde katı atık bedelinin kesildiğini öğrenen Üşenmez, “Borcumun hangi döneme ait olduğunu sorduğumda 2015-2017 arası diyorlar. 2015’te zaten bu parayı faturanın içinde aldınız. 2017 yılının vergi borcunu ödeyeyim diyorum beni ilçe belediyeye yönlendiriyorlar. İlçe belediyeye gidiyorum. Biz buradan tahsil edemiyoruz ASKİ’ye gidin diyorlar. Vatandaş iki belediye arasında dolaşmak zorunda mı? Ben ne kadar borcum olduğunu bilmek istiyorum. Bana bu borç ne zaman tebliğ edilmiş. 150 liraya karşı 12 ton su yüklenmesi soygun gibi. Ben işi gücü bırakıp borcumu ödemek için belediye belediye gezmek zorunda mıyım? Halka hizmet bu mu? Bu su işe biz çözüm bulunsun. Ben aracıma 150 liralık benzin alsam 12 litreden daha fala benzin koyardım. Dünyanın en pahalı suyunu Türkiye’nin en sıcak ilinde kullanıyoruz. Aydın’da bu sıcaklarda 12 ton su 15 gün anca gider. Çeşmeyi açmaya korkar olduk. Bu yanlışları birileri görsün artık. Vatandaşa eziyet edilmesin hizmet edilsin” diye konuştu. (HAKAN AKIN)


HABER VİDEOLARI






 
Son Eklenen Haberler