Takip Et

SON DAKİKA

"Milletin adamlarına diktatör dediler hep"

17 Eylül 2017, Pazar 18:19

     


AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, Muğla'nın Marmaris ilçesinde düzenlenen, AK Parti Marmaris İlçe Teşkilatı 6. Olağan Kongresine katıldı. Kongrede konuşan Ünal, Adnan Menderes'in idam edilmesi ile ilgili "Adnan Menderes'i idam ederek bu milletin iradesini idam ettiler" dedi.

 

Büyük bir acı ve üzüntüyle hatırladıkları, milletin adamlarından biri olan Adnan Menderes'in şehadetinin yıl dönümünü anımsatan Ünal, "Necip Fazıl'ın 'Zeybeğim' dediği Adnan Menderes... Adnan Menderes bu milletin sandıkta tecessüm etmiş hayali tasavvuru, seçtiği adamdı. Adnan Menderes'i idam ederek bu milletin iradesini idam ettiler. İdam etmekle yetindiler mi? Yetinmediler. Ailesinden idam ettikleri ipin parasını istediler. 27 Mayıs 1960 darbesi bütün darbelerin anasıdır, tarlasıdır. Öyle bir ihanet gerçekleştirdiler ki bu süreç maalesef devam etti." diye konuştu.

 

"MİLLETİN ADAMLARINA DİKTATÖR DEDİLER HEP"

Geçmişte Adnan Menderes'e, Turgut Özal'a diktatör denildiğini, bugün ise bazılarının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a diktatör dediğini anlatan Ünal, şunları söyledi:

 

"Milletin adamlarına 'diktatör' dediler hep. Peki bunların hiç diktatörlere 'diktatör' dediklerini duydunuz mu? Bu ülkede darbe yapan darbecilere 'diktatör' dediklerini duydunuz mu? Duyamazsınız, çünkü demezler. AK Parti denildiğinde sadece parti hatırlamayız. Bir kültürü, inancı, medeniyeti hatırlarız biz. Misyonumuz bu milletin bize verdiği görevi yerine getirmektir. Bu millet kendine yapılanı unutmaz. Bu millet kendi adamını asanı unutmaz. Bu millet hesabını sandıkta görür" dedi. (ALPER ŞENDERE)







 
Son Eklenen Haberler