Takip Et

SON DAKİKA

Umurlu halkı, "Artık utanıyoruz" dedi

17 Temmuz 2017, Pazartesi 10:09

     


Efeler Umurlu Mahallesi halkı 30 Mart 2014 seçimleri sonrası mahallelerinin belediye yetkilileri tarafından unutulduğunu belirterek, “Mahallemize gelen misafirlerimiz ile mezarlığa defin için dışarıdan gelen insanlardan artık utanıyoruz” dedi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Aydın Büyükşehir statüsüne kavuşmasının ardından belde belediyesi kapatılan Umurlu, Efeler ilçe belediyesine ait mahalleye dönüştü. Mahalle’ye dönüşen Umurlu’da, Asri Mezarlık etrafı ile mezarlığı çevreleyen sokakların bakımsızlığı vatandaşları isyan ettirdi.

“YANGIN TEHLİKESİ YAŞIYORUZ”

Efeler Belediyesi görevlileri tarafından mezarlığın etrafına çöp döküldüğünü ve bunu gören duyarsız vatandaşların da çöp dökmeye başladığını dile getiren Davut Temel, “Büyükşehir olduğumuzdan buyana, mezarlık etrafına belediye ekipleri çöp dökmeye başladı. Ne mezarlığa ne de mahallemize artık saygı kalmadı. Belediye tarafından buraya dökülen çöpler nedeniyle zaman zaman yangın tehlikesi yaşıyoruz. Çöplüğe dönüşen bu alanda çıkan yangın nedeniyle hemen itfaiyeyi aradık ve zamanında müdahale ile zamanında söndürüldü. Yangın mahallemize sıçraya bilir. Mahalleliler olarak saygı, huzur ve temizlik istiyoruz” dedi.

“PİSLİK YUVASINA DÖNDÜ”

Belediye’nin bu alana çöp dökmesini tepki gösteren Mehmet Nehir, alanın pislik yuvasına dönüştüğü ifade ederek, “Belediye personeli mezarlıkta temizlik yapıp çöpünü hemen mezarlığın yanı başına döküyor. Başka yerlerden topladıkları çöpleri de buraya atıyor. Belediye’nin başka çöp dökme alanı yok mu? Evlerle buranın arası yüz metre, bu çöpler hastalığa da neden oluyor. Çünkü burası artık pislik yuvasına döndü. Mezarlığın etrafında düzgün bir yolumuz yok. Şimdi de etrafı çöplüğe döndü. Mahallemize gelen misafirlerimiz ile mezarlığa defin için dışarıdan gelen insanlardan artık utanıyoruz” diye konuştu.

“ÜCRET ÖDÜYORUZ AMA HİZMET ALAMIYORUZ”

Büyükşehir Belediyesi’nin mahalleleri ile ilgilenmediği için şikayetçi olduklarını söyleyen vatandaşlar, evlerinin önünde bulunan yolun yazın tozdan, kışın çamurdan geçilmediğini belirtti. Göstermelik yapılan işlerin kendilerini daha çok zarar verdiğini söyleyen mahalleliler, yetkililerden ilgi beklediklerini söyledi. Umurlu’da altyapısı olmayan tek alanın Bayramyeri Mevkisi olduğunu açıklayan vatandaşlar, “Biz katı atık, sıvı atık ve su ücretini ödüyoruz. Fakat altyapısı olmayan tek yer bu sokaklar. Dilekçe toplayıp, Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne, Efeler Belediyesi’ne ve ASKİ’ye ilettik. Bizlere söyledikleri sadece yapacaklarını söylüyorlar. Ama ne gelen var, nede giden. Belediye’ye gidip kavga çıkarmamızı istiyorlarsa, gider onu da yaparız, gider belediye önünde günlerce yatarız” ifadelerini kullandı.

“İNSAN GİBİ YAŞAMAK İSTİYORUZ”

Seçimden seçime gelenin çok olduğunu, seçimden sonra mahallelerine kimsenin uğramadığını belirten Şadiye Tuncer, “Demiryolu etrafı kapatıldı. Alt geçitten tinerciler yüzünden geçemiyoruz. Ben iki kızımı gelip gidemeyecekleri için, onlara Efeler’de ayrı ev tutum. Bu bize maddi zarar, yazık değil mi bizlere. Biz de insan gibi yaşamak istiyoruz kendi mahallemizde” dedi.

Mahalle halkı kanalizasyon olmadığı için yol ortasında bulunan fosseptik çukurlarının kapaklarında çökme olduğunu, bu nedenle geçen tonajlı araçlar nedeniyle fosseptik çukurlarının çökebileceğini belirtti. (ERDAL AYDIN)

HABER VİDEOSU

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler