Takip Et

/>

SON DAKİKA

Rusya’daki Türkiye Festivali’nde Aydın rüzgarı

17 Haziran 2017, Cumartesi 18:02

     


Rusya'nın başkenti Moskova'da, sanat, kültür, turizm ve spor gibi alanlardaki etkinlikleri barındıran Türkiye Festivali’nde, Aydın’ın tanıtımı da yapılarak yerel ürünleri de sergilendi. Festival, Kuşadası ve Didim'e de önemli katkı sağlayacak.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Türkiye Otelciler Federasyonu'nun (TÜROFED) koordinasyonluğunda gerçekleştirilen, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği (TYD), Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB), Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB), Turist Rehberleri Birliği (TUREB) ve Rus-Türk İşadamları Birliği (RTİB) tarafından desteklenen Türkiye Festivali, Rusya Federasyonu'nun başkenti Moskova'da Krasnaya Presnya Parkı’nda yapılıyor. Türkiye Festivali’nde, Aydın’ın bölgesel değerleri ve turizm zenginlikleri de sergilenirken, sağlıktan eğitime, sosyal belediyecilikten turizme, yerel ürünlerden tarihi projelere kadar birçok alanda dev yatırımlar ve hizmet üreten Büyükşehir Belediyesi, Moskova’da Aydın’ı temsil ediyor.

AYDIN STANDINA YOĞUN İLGİ

Ruslar, yerli ve yabancı turistler Aydın standına yoğun ilgi gösterirken, Aydın ürünlerinin tadına da baktı. Ziyaretçilere ayrıca Aydın ile ilgili tanıtım broşürleri ve çeşitli materyaller sunuldu. Aydın’ın tanıtılması ve Didim ile Kuşadası turizmini canlandırmak içinde büyük önem taşıyan fuarda Büyükşehir Belediyesi’nin hizmetleri de anlatılıyor. Festivale, Türkiye'nin Moskova Büyükelçisi Hüseyin Diriöz, TÜROFED Başkanı Osman Ayık, Didim Belediye Meclisi üyesi Hasan Yavuz, Alman Seyahat Acenteleri Birliği (DRV) Yurtdışı Komisyonu ve Didim Ticaret Odası Meclisi Üyesi Hikmet Atilla ve Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi üyeleri katıldı.

RUSYA’DAN AYDIN’A TURİST SAYISI ARTACAK

Alman Seyahat Acenteleri Birliği (DRV) Yurtdışı Komisyonu ve Didim Ticaret Odası Meclisi Üyesi Hikmet Atilla, Türkiye Festivali’nde amacın tatil yapmayı düşünüp karar vermeyenleri Türkiye’ye ve bölgelerine yönlendirmek olduğunu söyledi. Festivalde hem yörenin tarihi ve kültürel yerlerini tanıttıklarını belirten Atilla, ziyaretçilere zeytin, zeytinyağı ve incir ikram ettiklerini kaydetti. Rusya’da gerçekleşen festival ile birlikte, Rusya’dan Aydın’a turist sayısında da önemli bir artış beklediklerini ifade eden Atilla, “TÜROFED tarafından organize edilen, Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin de desteklediği Türkiye Festivali’ndeyiz. Festivale ilgi oldukça fazla. Türkiye’nin birçok bölgesinden bu festivale katılan turizmcilerin amacı, tatili düşünüp de daha karar vermeyen Rusları Türkiye’ye ve kendi bölgelerine yönlendirmek. 145 milyonluk nüfusu olan Rusya’nın şimdiye kadar Türkiye’de tatil yapanların oranı yüzde 10. Biz yüzde 90’ını Türkiye’ye ve kendi bölgemize nasıl yönlendireceğimizin çalışması ve çabası içerisinde olacağız” diye konuştu. (EDİZ VERDİOĞLU)

HABER VİDEOSU

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler