Takip Et

SON DAKİKA

"Gıdı gıdı treni" taşımacılıkta kullanılacak

17 Haziran 2017, Cumartesi 17:56

     


Belediye Başkanı Haluk Alıcık, geçmişte Nazilli Garı ile Sümerbank Basma Fabrikası arasında çalışan "gıdı gıdı treni"nin Organize Sanayi Bölgesi(OSB) ile Tren Garı arasında yük taşımacılığında kullanılacağını açıkladı.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, eşi Rümeysa Alıcık’la birlikte, tvDEN’de ekrana gelen "Ayla Ekin ile Çay Kahve Bahane" programına konuk oldu.

Alıcık, önümüzdeki süreçte gerçekleştirmeyi planladığı projeleri anlattı.

Nazilli’de doğal yaşam merkezleri kurmayı planladıklarını kaydeden Alıcık, bölgedeki jeotermal enerji varlığını sağlık ve kış turizminde kullanmayı amaçladıklarını dile getirdi. Sümerbank Basma Fabrikası’nın faal olduğu yıllarda, tren garı ile fabrika arasında yolcu taşımacılığında kullanılan "gıdı gıdı treni"nin yük taşımacılığında kullanılacağını belirten Alıcık, “Bunu Nazillililer ilk kez duyuyor. Dün TCDD Bölge Müdürü ile konuştuk. 'Gıdı gıdı treni' kargo taşımacılığı yapacak” dedi.

Trenin 1994'te işlevini yitirdiğini, sonra restore edildiğini aktardı. Restorasyondan sonra, trenin önemli günlerde kullanıldığını dile getiren Alıcık, “Şimdi çok daha farklı bir müjdeyi vereyim. Bunu Organize Sanayi’nin içine kadar uzatacaklar. OSB’nin içindeki yükler, bu trenle gara götürülecek. Gardan da direkt olarak İzmir’e ulaştırılacak. Böylelikle Nazilli, lojistik bir merkez haline gelecek” ifadelerini kullandı.

“NAZİLLİ’NİN PARLAYAN YÜZÜ OLACAK”

Başkan Alıcık, Nazilli Otogarı’nın bulunduğu Karaçay Mahallesi’nde yapılacak olan kentsel dönüşüm hakkında da açıklamalarda bulundu. Otobüs garajının etrafında sanayi dükkanları bulunduğunu söyleyen Alıcık, şunları kaydetti:

“Burası Nazilli’nin tam ortası. Beni bu dönem heyecanlandıran 3-4 proje var. Bu da onlardan bir tanesi. Burası kentsel dönüşüm olacak. Kent Meydanı’ndan özel okullarla beraber cazibe merkezi olacak. Bunu ben, Bakanlar Kurulu’ndan geçirttim. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan geçirttim. Kentsel dönüşüm alanı ilan edildi. Burası Nazilli’nin parlayan bir yüzü olacak.”

Alıcık, kentsel dönüşüm projesinin Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından yapılacağını bildirdi.

Nazilli Belediyesi’nin karşısında bulunan Beşeylül İlkokulu’nun bulunduğu yere de modern bir meydan inşa etmeyi planladıklarını ifade eden Alıcık, bu kapsamda bölgede bulunan Ali Molla İşhanı’nı istimlak edeceklerini, Beşeylül İlkokulu’nun ise başka bir yere inşa edileceğini dile getirdi.

Nazilli’nin tarihi ve kültürel mirasını tanıtmak için de çalışma yaptıklarını kaydeden Alıcık, Arpaz Kalesi’nin Kültür Varlıkları Genel Müdürlüğü ve Nazilli Belediyesi iş birliğiyle restore edileceği bilgisini verdi. (KIVANÇ UĞUR)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler