Takip Et

SON DAKİKA

Sinema yoksa kütüphane var

17 Mayıs 2019, Cuma 17:44

     


Çocuklara yönelik faaliyetleri ile takdir toplayan Çine Halk Kütüphanesi ilçe halkına sinema hizmeti de vermeye başladı. Kütüphanede sinema keyfi, çocuk ve yetişkinleri memnun etti.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Çine Halk Kütüphanesi, çocuklara kitapları sevdirme ve okuma alışkanlığı edindirme amacıyla yaptıkları farklı bir çok proje ile beğeni toplamaya devam ediyor. Çine Halk Kütüphanesi personeli, bu sefer de ilçedeki bir eksikliği giderme amacıyla her hafta Cuma ve Cumartesi günlerini sinema günü olarak ilan etti. Çine Halk Kütüphanesi Şükran Güngör Tiyatro Salonu'nda sinema keyfini yaşayan çocuk ve yetişkinler bu hizmetten memnun olduklarını belirtti. Çine Halk Kütüphanesi Cuma ve Cumartesi günleri gösterime girecek olan filmleri sosyal medya üzerinden vatandaşlara duyururken özellikle çocuklar sinemaya yoğun ilgi gösterdi.

ÇİNE'DE 90'LI YILLARIN BAŞINDA SİNEMA KÜLTÜRÜ YOK OLDU

Çine'de 1990'lı yıllara kadar iki sinema hizmet verirken, 90'lı yılların başında bu sinemalar kapatıldı. O günden bugüne ilçede sinema kültürü tarih oldu. Çine Halk Kütüphanesi'nin sinema hizmeti, sinema tutkunlarını bu yönüyle ayrıca mutlu etti. İlçedeki bir eksikliğin daha giderilmeye çalışılmasını takdire şayen karşılayan vatandaşlar, sinemanın çocukların hayal dünyasını zenginleştirdiğini aynı zamanda kendilerinden farklı olan insanlar ile birçok farklı unsuru tanıma fırsatı bulduklarını ve sinemanın çocukların anlayış gelişimlerine katkı sağladığını söyledi. (SEZGİN MADRAN)







 
Son Eklenen Haberler