Takip Et

SON DAKİKA

Temiz İsrail’de yaşanan katliamı kınadı

17 Mayıs 2018, Perşembe 13:21

     


Söke Din Görevlileri Derneği Başkanı Hafız Keramettin Temiz, Filistin’de yaşanan insanlık dramı ve katliam nedeniyle kınama mesajı yayınladı.

 

Terör devleti İsrail’in masum Filistinlilere silahlı müdahalede bulunmasına tepkiler çığ gibi büyüyor. Söke Din Görevlileri Derneği Temiz de yaptığı yazılı açıklamada İsrail’i lanetleyerek yaşanılanlardan ötürü büyük üzüntü içerisinde olduğunu belirtti.

 

“KUDÜS TEKRAR HUZURUN MERKEZİ OLMALIDIR”

Müslümanların ilk kıblesi Kudüs’ün Hz. İbrahim’den Hz. Musa’ya, Hz. İshak’tan Hz. İsa’ya kadar pek çok peygambere ev sahipliği yaptığını söyleyen Temiz, “Kudüs, asırlar boyunca adalet, barış ve huzurun merkezi olmuştur. Ancak bir müddet önce ABD yönetiminin İsrail Büyükelçiliğini Kudüs’e taşıma kararı, Birleşmiş Milletler tarafından reddedilmesine rağmen ABD uluslararası hukuku çiğneyerek İsrail’i cesaretlendirmiş ve bölgedeki gerginliği tırmandırmıştır. Gözlerini kan bürünmüş İsrail askerleri sudan bahanelerle mazlum, silahsız ve çaresiz Filistin halkını öz vatanlarında toplu ölüm, işkence ve çok yönlü şiddet eylemleriyle yok etmektedir. Filistin de yükselen acı ve feryadı, haksızlığı ve zulmü tüm vicdanlar duymalı görmeli. Her insan evladının yapması gereken bu zulmü kınamak, Terör devleti İsrail’den hesap sormaktır. Kudüs, tekrar adalet, barış ve huzurun merkezi olmalıdır” dedi. (MURAT TAN)







 
Son Eklenen Haberler