Takip Et

SON DAKİKA

Kuşadası Şoförler Odası Başkanı Öten, sezonu ve çalışmaları değerlendirdi

17 Mayıs 2018, Perşembe 17:00

     


Kuşadası Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Hüsnü Öten, 2018 turizm sezonu öncesi değerlendirmede bulunarak, odanın çalışmaları hakkında bilgi verdi.

 

13 Ocak’ta yapılan Kuşadası Şoförler ve Otomobilciler Odası Genel Kurulunda 7. kez Kuşadalı şoförler tarafından başkan seçilen Hüsnü Öten, odanın çalışmaları hakkında değerlendirmede bulundu. Oda seçimleri biter bitmez yaz hazırlığına başladıklarını belirten Kuşadası Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Hüsnü Öten, Kuşadası'nın Türkiye'nin olmazsa olmazlardan bir yeri olduğunu ifade ederek, “Bu yıl bazı turizmcilerin moralleri bozuktu ama şuanda sezon iyi gidiyor. Kuşadası, özelliği fazla olan bir yer. O nedenle Türkiye'nin ikinci döviz girdi kapısı olarak anıldığı yıllar çoktur. Dolayısıyla İstanbul’dan sonra böyle bir yerde turizmin durması mümkün değil. Çünkü Efes ve Meryemana, Kuşadası’na 20 kilometre mesafede” dedi. Şoför esnafına verdikleri sözlerden birinin durakların giydirilerek yeniden düzenlenmesi ve sezona hazırlanmak adına güzel görüntü vermesi olduğunu belirten Öten, “Hükumetimizin tanıdığı ÖTV ve KDV’den yerli arabalarda 21-22 bin lira istifade ederek, üyelerimizin yeni araba alarak, arabalarını yenilemelerini sağladık. Bugüne kadar 423 taksiden yaklaşık 150’sinin arabaları değiştirmiş olduk. Biz sezona baya sermaye ile hazırlanmış olduk” diye konuştu.

 

“12 DURAĞA YARDIMLARDA BULUNDUK”

Kurmuş oldukları Kuşadası Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifi ile esnafa yardımlarda bulunduklarını kaydeden Başkan Hüsnü Öten, “0-41 ile kendilerine 5 yıl ödemeli kredi imkanı tanıyoruz. Durak kiralarını ödeyemeyecek duraklar varsa onların da durak kiralarını ödeme sözünü vermiştik. Şimdiye kadar yaklaşık 12 durağın ödemelerini yaptık. Yasal ödeme şeklimize göre bu yıl sadece 100 bin lira ödeyebiliyoruz. Gelecek yıl geri kalan durakların da yardımlarını söz verdiğimiz gibi yapacağız” ifadesini kullandı.

 

“AYDIN’DA EN FAZLA KURS AÇAN ŞOFÖRLER ODASI BİZİZ”

Kuşadası Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Hüsnü Öten, üyelerin sezona hazırlanmalarının sadece araba ve durakların olmadığını, kılık ve kıyafetlerinden başka aksesuarların hazırlanması olduğunu söyledi. Öten, şöyle konuştu: “Bu konuda da kendilerine yardımcı oluyoruz. Yabancı dil bilen şoförleri tercih etmelerini sağlıyoruz. Turistin taşınırken daha emniyetli olmasını sağlamak için kurs verdiğimiz şoförleri mutlaka tercih etmelerini, kurs belgesi olmayanların da çalıştırılmaması gerektiğini söylüyoruz ve denetliyoruz. Aydın’da en fazla kurs açan Şoförler Odası biziz. Yaklaşık 2 binin üzerinde şoför arkadaşlara kurs verdik. Biz önce eğitim, önce insan diyoruz. Bu şekilde hizmet etmeye çalışıyoruz”

 

“BİSİKLET KASKI DAĞITTIK”

Kuşadası İlçe Emniyet Müdürü Özgür Selçuk’un fikriyle geçtiğimiz günlerde 200 adet bisiklet kaskı dağıttıklarını sözlerine ekleyen Hüsnü Öten, sözlerini şöyle tamamladı: “Kaskları biz aldık. Emniyet Müdürümüzün talimatı ile memurlar ile birlikte esnafa dağıtmaya çalıştık. Biraz izdiham oldu ama bizim niyetimiz esnafa bunları dağıtmak ve ‘kendi arabanızı getirmeyin, bisiklet ile gelin’ mesajını vermekti. Ayrıca 50 adet motosiklet kaskı dağıttık.” (EDİZ VERDİOĞLU)







 
Son Eklenen Haberler